Galatasaray farklı bir 'sabır sınavının' içinden geçiyor. Cimbom, AB pasaportu taşıyan futbolcuların Süper Lig'de yerli statüsünde oynaması için yaptığı başvurunun yanıtlanmasını bekliyor.

TFF Tahkim Kurulu perşembe günü konuyu görüşecek. Başkan Ünal Aysal, işte bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tam da bu noktada, Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan'ın, yaptığı şu açıklamayı hatırlamakta fayda var: "Ben, Beşiktaş'ın Giunti için yaptığı aynı başvuruyu reddetmiştim. Sonraki dönemde de Anelka için Fenerbahçe geri çevrildi. Yine bir sonuç çıkması zor. Belki futbolcular bireysel olarak başvurduğunda tazminat talebi çıkabilir. Nihat İspanya'da yerli statüsünde oynadı ama onlar AB üyesi bir ülkeydi."

HUKUKÇULARIN GÖRÜŞÜ Betlike FARKLI

Arslan'ın bu sözleri, Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan'ın "Kanun gereği, Meclis'te onaylanan tüm anlaşmalar, herkesi bağlar. Ankara antlaşması da federasyonu bağlar ve bunun gereği yapılarak AB oyuncularına serbestlik getirilmeli" çıkışına cevap gibiydi.

Taraftarlar ise biraz farklı bir soruyu soruyor. "6+2+2'den, 6+0+4'e geçiş, takımımızı şampiyonluk yolunda etkiler mi?" Başkan Ünal Aysal'ın gönlü, Türkiye açısından rahat? Bu soruya "Asla etkilemez. Federasyonun bu kararı, (Tahkim'den de olumsuz yanıt çıkarsa) Galatasaray'ın, Süper Lig'deki şampiyonluk hedefinden şaşmasına neden olmaz. Takımın başarısına bir zararı olacağını düşünmüyorum" şeklinde oldu.

“AVRUPA'DA HEDEFLERİMİZ VAR"

Aysal bu konudaki görüşünü şöyle detaylandırdı: "Türkiye'de sıkıntı yaşamayız. Sonuç da rakiplerimiz de aynı kurallarla oynuyor. Ancak yurt dışı başarımızı, Şampiyonlar Ligi'nde konumumuzu tabi ki olumsuz yönde etkileyebilir. Bir negatiflik söz konusu olabilir. Zira, o dev arenadaki rakiplerimiz, limitsiz yabancı futbolcuyu kadrolarında bulunduruyorlar."

"GİUNTİ VE ANELKA İÇİN NİYE DIŞ YARGIYA GİDİLMEDİ?"

Giunti ve Anelka örneklerinin reddedilmesine gelince, Başkan Aysal konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "O dosyalar, o gün nasıl takdim edildi bilmiyorum. Gerekçeleri çok önemli. Kaldı ki o zaman da Tahkim Kurulu kararlarına yurt dışında itiraz imkânı vardı. Ama ilgili kulüpler bu itirazı yapmamış. Oyuncularımız, dış yargıya gitmeden önce iç yargı yollarını tüketmek zorunda. Bu yüzden önce Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'na gidiyorlar."

Bugün