Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Oray Otyakmaz’ın açıklamaları;

Sivasspor, nasıl çıkış yakaladı?

Sadece teknik adama bağlamayı doğru bulmuyorum. Hakan Hoca zaten ekibin içindeydi. Takımı biliyordu, dinamikleri de biliyordu. Taraftarın, yönetimin payı büyük. Hakan Hoca durumu iyi analiz etti ve farklılık ortaya koydu. Bence bazı hatalar vardı, onlar düzeldi. Hakan Hoca takımın içinden biri olduğu için farklılık oldu. Bu şekilde devam edeceğine inanıyorum.

"Galatasaray maçında sürprizlerimiz olacak"

Biz gerçekten iyi bir takımız. Değerli oyuncularımız var. Performanslarını artıracaklarına da gönülden inanıyorum. Galatasaray karşısında da mutlaka puan alacağımıza inanıyorum. Bizim çok çalışkan bir ekibimiz var. Hocalarımız teknik analiz konusunda inanılmaz bir çalışma yürütüyor. Galatasaray maçında sürprizlerimiz olacak. Puan durumunun hiçbir önemi yok.

"Dokunuşlar fark yaratıyor"

Galatasaray deplasmanı zor. Ama biz uçağa binmeden, Galatasaray maçında puan alabileceğimize inanarak gideceğiz. Hakan Hoca’nın kattığı en değerli şeylerden biri o. Başkanımız bile bizle beraber kamp otelinde kalıyor. Bu dokunuşlar da farkı ortaya çıkarıyor. Galatasaray’a saygı duyuyoruz. Ama hedefimiz galibiyet. Sürprizlerimiz olacağını da söyleyebilirim.

"Borçlanmak istemiyoruz"

Biz, kısa, orta ve uzun vadede planlar yapıyoruz. Hatalarımız elbette olabilir. Biz mütevazı bir kulübüz. İyi oyuncular bulup, satarak gelir elde ediyoruz. Türkiye’ye oyuncu getirmek kolay değil. Bu sene bir geçiş dönemi. Kulüplerin durumu belli. Bu sene takımı korumak istiyoruz. Borçlanmak istemiyoruz. Bu şekilde ilerliyoruz.

"Futbolcularımıza borcumuz yok"

Yöneticilerimiz, yönetim kurulumuz borçlanmaya karşı. Hiçbir futbolcuya borcumuz yok. Birçok kulübümüz, eski transferlerden kaynaklanan problemler yaşıyor. Mali durum futbolcuların da düşüşüne sebep olabiliyor. Biz konuda hassas davranıyoruz.