Sivasspor, Galatasaray ile anlaşan Emre Kılınç , Mert Hakan ve Erdoğan Yeşilyurt için Jesse Sekidika'nın bonservisini istedi. 

Sabah'ın yaptığı habere göre, Yeni sezonda yerli ağırlıklı bir kadro kurmanın planlarını yaparken, bu doğrultuda Sivasspor’dan Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç ve Erdoğan Yeşilyurt’u gözüne kestiren Sarı-Kırmızılılar, ezeli rakip Fenerbahçe ile rekabet halinde. Üç oyuncunun da sözleşmesinin bitecek olması, bonservis sorununu tamamen ortadan kaldırsa da, operasyon sonunda eli boş kalmak istemeyen Sivasspor cephesi karşı hamle yaptı. Yiğidolar, Galatasaray’dan Jesse Sekidika’yı istiyor. Sarı- Kırmızılılar’ın devre arasında Eskişehirspor’dan aldığı 23 yaşındaki futbolcu, henüz bekleneni veremedi.

İlişkiler bozulmasın diye...

Normal şartlar altında bir başka Süper Lig kulübüne kiralanması düşünülen Nijeryalı kanat oyuncusuyla Sivasspor’un ilgilenmesi üzerine karar değişikliğine gidildi. Zirve mücadelesi veren Yiğidolar’ın yıldızları Emre ve Mert Hakan’la söz kesen Sarı-Kırmızılılar, kulüple ilişkilerin bozulmaması adına Sekidika’nın bonservisini bedelsiz olarak Sivasspor’a bırakmayı düşünüyor. Ancak bunun için öncelikle yerli operasyonunun tamamlanması beklenecek. Olumsuz bir gelişme yaşanırsa, Sekidika’nın kiralanması da gündeme gelebilir.