Cezayirli Slimani, 4.9 milyon Euro garanti paraya oynayan Robin van Persie’den de çok kazanacak. Leicester City’den haftada 100 bin Sterlin, yıllık 5.2 milyon sterlin yani 5 milyon 796 bin Euro kazanan Cezayirli oyuncu aynı rakama Fenerbahçe’ye malolacak.  İspanya’da futbolcular vergilerini kendileri ödüyor. Kendilerine muhasebeci tutuyor. Bu yüzden Ronaldo ve Neymar İspanya’dan ayrıldı. Messi mahkemeye çıktı. İngiltere’de ise futbolcular adına vergileri kulüpler ödüyor. İngiliz Maliye Bakanlığı kulüplerin açıkladığı rakamlar üzerinden vergi tahsilatını futbolcu başına kulüplerden yapıyor.Slimani, Fenerbahçe’ye kiralandı ama hala Leicester City’nin sözleşmeli oyuncusu. Bu da İngiltere Maliye Bakanlığı'nın vergisini Leicester’dan alması anlamına geliyor. Yani Fenerbahçe 5 milyon 796 bin Euro’nun 2 milyon 898 bin Euro’sunu Slimani’ye verecek. Geri kalan 2 milyon 898 bin Euro’yu Leicester’a  vergi olarak ödeyecek. Ayrıca bir de açıklanmayan kiralama bedeli var. İngilizler bu rakamı 1.5 milyon Euro ile 3.5 milyon Euro arasında gösteriyor. 

Islam Slimani, Fenerbahçe tarihinin en maliyetli oyuncusu oldu

İki oyuncu için yüzde 15 stopaj ödenecek

Swansea’dan kiralanan Andre Ayew için de aynısı geçerli… Swansea ile olan sözleşmesinde haftada 80 bin Sterlin kazanan Ganalı oyuncu için de Gal ekibine vergi olarak 2 milyon 325 bin Euro verilecek.. 2 milyon 325 bin Euro da oyuncuya ödeyecek. Fenerbahçe iki oyuncu ayrıca ödediği maaşlar üzerinden Türkiye Maliye Bakanlığı'na da yüzde 15 oranında stopaj ödeyecek.

Ali Koç çok eleştirdiği Janssen gibi transfer yaptı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç seçim sürecinde Vincent Janssen transferini eleştirmişti… Koç, “Janssen’i 10 ay kiralamak için 5 milyon Euro ödedik” ifadelerini kullanmıştı. Aziz Yıldırım yönetimi Janssen için 2.5 milyon Euro kiralama bedeli, yaklaşık 2.5 milyon Euro’luk da Tottenham’ın ödemesi gereken vergi matrahını yatırdı. Ayrıca Hollandalı oyuncuya da 2.5 milyon Euro’luk yıllık ücret verildi.

Kaynak: Fotospor