İtalyan Futbol Akademisi mezunu olan ve oyun kurucu 10 numaralar üzerine yazdığı master tezi ''Il Trequartisa'' ile tanıdığımız Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, sarı-kırmızılı takıma gelmesinin ardından, sahadaki performansında gözle görülür bir iyileşme olan Wesley Sneijder, Kayserispor maçında da en kritik isimlerin başında gelecek.

Hollandalı yıldız aynı zamanda Kayserispor ile oynanacak maçta ayrı bir sevinci de tekrar uzun bir aradan sonra yaşamak için mücadele edecek. Hollanda'nın A Milli Takımımız'ı 2-0, Galatasaray'ın da Karabükspor'u 2-1 ve Kopenhag'ı 3-1 yendiği karşılaşmalarda gol atma başarısı gösteren Sneijder, 3 yıl aradan sonra sahaya çıktığı 3 resmi maçta da üst üste gol atmayı başarmıştı.

EN SON 2010 DÜNYA KUPASI'NDA ATMIŞTI

Sneijder'in Kayserispor deplasmanındaki yeni hedefi ise en son Hollanda formasıyla Afrika'da 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda olduğu gibi aynı takımla üst üste 3 maçta gol atmak olacak. 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda'nın peş peşe oynadığı Slovakya, Brezilya ve Uruguay maçlarında gol atan Sneijder 3 senedir bu başarıyı tekrarlayamadı.

INTER'DEKİ BAŞARIYI TEKRARLADI

2010 Dünya Kupası'ndan sonra Sneijder bu başarıya Inter'de bir kez yaklaşmaya başarmıştı. 2011 yılının Şubat ayında İnter'in Bari ve Roma'ya karşı oynadığı maçlarda gol atma başarısı gösteren Hollandalı oyuncu, bu başarıyı 3. maça taşıyamamıştı. Galatasaray'a geçen sezonun ortasında gelen Sneijder, Inter'deki başarısını sarı-kırmızılı takımın Karabükspor ve Kopenhag ile oynadığı maçlarda tekrarlamıştı.

ŞİMDİKİ HEDEFİ 6 YIL ÖNCESİNE DÖNMEK

Wesley Sneijder, kulüp forması altında üst üste 3 golü en son Real Madrid'de oynarken 2007/2008 sezonunda atmayı başarmıştı. Real Madrid forması altında La Liga'nın ilk 3 haftasında Atletico Madrid, Villarreal ve Almeria maçlarında gol atma başarısı gösteren Hollandalı oyuncu, Galatasaray'ın Kayserispor ile oynayacağı maçta da gol atması durumunda bir kulüp forması altında 6 yıl aradan sonra 3 maçta üst üste gol atmış olacak. Sneijder aynı zamanda üst üste sahaya çıktığı 4 resmi maçta da gol atma başarısı göstermiş olacak.

Wesley Sneijder'in forma giydiği son 4 resmi maçtaki performansı:

06.10.2013, Spor Toto Süper Lig, Akhisarspor 2 - 1 Galatasaray (1 asist)
19.10.2013, Spor Toto Süper Lig, Galatasaray 2 - 1 Karabükspor (2 gol)
23.10.2013, Spor Toto Süper Lig, Galatasaray 3 - 1 Kopenhag (1 gol)
15.10.2013, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri, Türkiye 0 - 2 Hollanda (1 gol)

Webaslan