Hollanda basınına konuşan Sneijder; "Bu şekilde yeni bir takım kuramayız. Yeni yüzler her zaman gelebilir ama geçiş dönemi sakatlıklardan doğan değişimlerle olmaz. Buna bir çözümün yok. Maç tempomuz biraz yüksek. Kısa sürede çok maç oynuyoruz ve bu maçların hepsi önemli." diye konuştu.

"Çok gol atmıyorum çünkü..."

Son zamanda milli takımda az gol atmasıyla ilgili de konuşan Sneijder; "Geçen yıl boyunca yalnızca bir gol attım, o da İsveç maçındaydı. Asist yapmak benim önceliğim. Şut çekeceğim bölgeye daha az giriyorum. Son maçta Robben'e güzel üç pas attım. Bu şekilde daha faydalı olabilirim." dedi.

Van der Vaart'a yanıt

Milli takımdan ve Ajax'tan eski takım arkadaşı Van der Vaart'ın 'Huntelaar ve Robin van Persie'nin olmaması, Sneijder'in ise hep kadroda olmasını anlamıyorum.' yönündeki eleştirisine yanıt veren Sneijder; "Uzaktan konuşmak kolay. Hollanda ile yeni bir döneme giriyoruz. Milli takımda bu tartışmaların olmaması gerekiyor. Ben takıma baktığımda çok yetenekli ve kendini takıma adamış bir kadro görüyorum. Seviyemiz her zaman artıyor." dedi.

"Türkiye'de Hollanda ile ilgili çok soru alıyorum"

Türkiye'de Hollanda Milli Takımı'yla ilgili çok soru aldığını söyleyen Sneijder; "Türkiye'de Hollanda Milli Takımı'na şaşırıyorlar. Kaybettiğimizde Türkiye'de buna anlam veremiyorlar ve birçok oyuncuyu da bilmiyorlar. Ancak mantıklı, siz nasıl Türk futbolunu yakından takip etmiyorsanız, onlar da Hollanda futbolunu uzaktan takip ediyorlar. Yine de birçok soru alıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.