Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, geçen sezonun ortasından itibaren kick boksçu Gökhan Saki ile antrenman yapmaya başlamıştı. Arkadaşı tarafından idman tavsiyeleri alan 30 yaşındaki futbolcu, bu andan itibaren gözle görülür bir şekilde yükselişe geçti. Öyle ki sezonun sonlarına doğru formunun zirvesine çıkan Sneijder, fizik gücünün de etkisiyle en kritik maçlarda önemli gollere imza attı. Kendisindeki yükselişi belki de en iyi anlayan isim tabii ki Sneijder’di.

10 numara olmasına rağmen

Bu yüzden dostu Gökhan Saki’yle Dünya Kupası’nda da çalışmak istedi. Saki’yi Brezilya’ya götüren tecrübeli futbolcu, onunla profesyonel bir anlaşma yaparak, kişisel antrenör sıfatıyla kampa dahil etti. Bu çalışma da meyvesini kısa sürede verdi. Wesley Sneijder, bir 10 numaradan hiç de beklenmeyecek şekilde Dünya Kupası’nın en çok koşan oyuncusu oldu. Bireysel yükselişinden bir hayli memnun olan Sneijder, Gökhan Saki’yle yola devam ediyor.

Soru işaretlerini yıkacak

Ancak Türkiye’deki mevcut soru işaretlerinden biri, Sneijder’in Galatasaray’da aynı istek ve arzuyu gösterip göstermeyeceği. Bu konu şimdilik muamma gibi görünse de, yıldız futbolcunun tatilde bile Gökhan Saki ile bireysel antrenmanlara devam etmesi, onun işine ne kadar ciddiyetle yaklaştığını gösteriyor. Fiziksel gücü yerinde bir Sneijder’in ne kadar etkili olabileceği de, 2010 yılında İnter’le gösterdiği performanstan tahmin edilebiliyor. Bu nedenle Wesley, yeni sezonda Galatasaray’ın en önemli hücum silahı olacak gibi görünüyor.