Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder şampiyonluk sevincini ve İstanbul'da geride bıraktığı 5 ayda yaşadığı deneyimleri anlattı.

"Galatasaray'a geldiğim ilk sezon şampiyonluk yaşadım, gerçekten çok mutlu oldum. Ama burada daha önemli olan bir şey var takımımızın her geçen gün daha iyiye gitmesi. Seviyemizi devamlı yükselttik, bu Avrupa'da başarılı olmamız için gerçekten çok önemli. Türkiye'de yemekleri, tatlıları çok sevdim. Sizin hediyeniz olan bu lokum da çok güzel. Biz de lokum gibi takımız. Çok daha iyi olacağız gelecek sezon. 

Gerçekten Real Madrid çok güçlü bir rakipti. Dünyanın en iyi takımlarından biri ile oynadık, turu geçmek kolay değildi. Biz bu takım karşısında bütün dünyaya ne kadar iyi ve kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Rövanşta Drogba'nın attığı 4. gol ofsayt nedeni ile iptal olmasaydı, ben inanıyorum ki taraftarlarımızın desteği ile 5. golü de bulup onları elerdik. Ama olmadı. Galatasaray'ın ligde şampiyon olmasından daha önemli olan şey bana göre Avrupa'da alacağı başarılar, bunun için ligdeki şampiyonluğumuz bizim için önemli çünkü Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağız."

"DERBİYİ ANLATTILAR"

"Türkiye'ye gelmeden önce de Galatasaray-Fenerbahçe derbisini biliyordum ama takım arkadaşlarım bu derbinin önemini bana uzun uzun anlattılar. Sonuçta bu futbolun güzelliği ve futbola bağlanmanın tutkusu. Herkesin tuttuğu bir takım var. Bu da rekabeti güzelleştiriyor, ben de bu derbinin önemini biliyorum, Pazar günü taraftarlarımızı şampiyonluktan sonra bir kez daha mutlu etmeyi istiyoruz."

"TÜRK FUTBOLU SORU İŞARETİYDİ"

"Buraya gelmeden ki hedefim dünyanın en iyi takımlarından birinde oynamaktı. Galatasaray da bunlardan biriydi. Hollanda'da bir çok Türk arkadaşım var, onların da sayesinde Türk futbolunu ve Galatasaray'ı Gobahis biraz daha yakından tanıma şansı buldum. O yüzden Galatasaray ile ilgili kafamda en ufak bir soru işareti yoktu sadece Türkiye Ligi ile ilgili soru işaretleri vardı. Ligin kaliteli olup olmadığı beni düşündürdü. İlk maçtan bu yana ne kadar zor rakiplerin olduğunu, takımların bize karşı çok iyi oynayıp mücadele ettiklerine şahit olunca fikrim değişti."

"G.SARAY TARAFTARI EŞSİZ"

"Öncelikle Inter taraftarına saygım var onu söylemek istiyorum. Çünkü Inter takımı ile kupalar kazandım, önemli başarılara imza attım. Ama Galatasaray taraftarı anlatılmaz yaşanır bence. Daha önce böyle bir taraftar topluluğu görmedim, göreceğimi de zannetmiyorum. Mükemmel bir taraftar topluluğuna sahibiz. Maçlardaki pankartların ve tezahüratları tercümanımız Mert bana çeviriyor. Ailem ve yakınlarımı maçlarımıza davet ediyorum. Onlar da Arena'da bu atmosferi görsün istiyorum."

"TERİM DÜNYA ÇAPINDA"

"Galatasaray'a gelmemde en büyük etkenlerden biri bu takımın başında Fatih Terim'in olmasıydı. Terim, Türk Milli Takımı'nda, Galatasaray'da ve İtalya'da antrenörlük yapmış çok deneyimli ve iyi bir hoca. Özellikle benim buraya gelmem gündeme geldiğinde İtalya'da kimle konuşsam onun hakkında hep güzel şeyler duydum. Avrupai kafa yapısı ve dünya çapında düşünmesi beni çok etkiliyor. Defansif futbolu değil daha çok atak futbolu oynatmayı seviyor. Bizim için çok büyük bir şans. Zaten buraya ilk geldiğimdeki tanışmamda aramızda pozitif bir elektrik oldu, çok sıcak bir karşılaşma oldu, Fatih Terim ile çalışmak bizim için çok büyük bir şans."

"ÖMÜR BOYU İSTANBUL"

"Karakter olarak gittiğim takımlarda adaptasyon sorunu yaşayan biri değilim. Burada daha başka duygular hissediyorum, Drogba da böyle düşünüyor. Galatasaray büyük bir aile gibi...

Geçen gün eşimle şöyle bir konuşma geçti aramızda. Bundan önce Madrid'de, Milano'da böyle bir ortamı bulamadığımızı ve bundan sonraki hayatımızı burada yaşayabileceğimizi konuştuk. Belki de hayatımın geri kalanını İstanbul'da geçirebilirim."

Sabah