Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, gol hasretini dindirmek için Fenerbahçe maçına konsantre oluyor. Hollanda Milli Takımı'ndan dönen ancak antrenmanda aktif dinlenen Sneijder, dünkü antrenmanda yerini aldı. Sakatlığı tamamen geçen ve sırf Fenerbahçe derbisinde %100 performansla oynamak için Lüksemburg - Hollanda maçında 45 dakika ile yetinen Sneijder, ezeli rakiplerine meydan okudu. Yıldız oyuncu, "Benim maçım geldi. Fenerbahçe'yi uzun zamandır Kadıköy'de yenemiyormuşuz, bu galibiyet hasretini dindirmek için başkana söz verdim. Galibiyeti taraftarımıza armağan edelim" diyerek takım arkadaşlarını motive etti.

Fenerbahçe derbilerinde toplam 3 golü bulunan Wesley Sneijder, geçtiğimiz sezon Olcan Adın'ın attığı golle Kadıköy'de 1-1 berabere kalınan maçta asist yapmıştı. 2013'te Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder, 8 kez Fenerbahçe derbisine çıktı. Wesley Sneijder, Kadıköy'e ise 4 sezonda 2 kez gitti, bir asist yaptı ama gol atma başarısı gösteremedi. Bu maçlarda 3 golü bulunana Hollandalı yıldız oyuncu, 2015 şampiyonluğunda ise "Fener ağlama" tezahüratı ile taraftarın kalbini iyice kazanmıştı.

Volkan Demirel'e 4 golü var

Derbideki 3 golünü de Volkan Demirel'e atan Wesley Sneijder, milli maçta da Fenerbahçe kalecisini üzmüştü. Volkan Demirel'e toplamda 4 golü bulunan Sneijder, ligde ise uzun süredir gol atamıyor. 20 Kasım'da tam 302 günlük hasretini bitirmek isteyen yıldız oyuncu, son golünü 21 Ocak 2016'da 3-2 kaybedilen Osmanlıspor deplasmanında attı.

'Bu kez başaracaksın'

Süper Lig'deki son golünü 10 ay önce Osmanlıspor deplasmanında atan Sneijder'in bu derbide şanssızlığını kıracağını düşünen Riekerink, öğrencisiyle yaptığı bire bir görüşmelerde, "Sana çok güveniyorum. Bu maç çok farklı olacak. Bu kez golünü atacaksın. Bu takımın sana çok ihtiyacı var. Çalışmalarını ona göre yapmanı istiyorum" diyerek onu motive etmeye çalışıyor.

sneijder volkan ile ilgili görsel sonucu