Galatasaray yönetiminin Hakan Şükür ve Arif Erdem konusunda hata yaptığını ve kulübe bunu yaşatmaması gerektiğini belirten Demirkol, Emre Mor transferi konusunda ise genç oyuncunun gelişimi için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şu an için doğru yer olmadığını söyledi. Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"Galatasaray Kulübü'ne bunları yaşatmamalıydılar"

Bu hafta sonu yaşananları o zaman biz niye yaşadık? Koskoca Galatasaray Kulübü lime lime edildi. Türkiye'ye sporu getiren kulüp... İçinden kulüpler doğmuş, Çanakkale Savaşı'na iki dönem vermiş bir kulüp. Bunu, bu okula, bu camiaya neden yaşattınız? Dursun Özbek yönetimi büyük bir hata yapmıştır. Bu haftasonu yaşananları bu kulüp yaşamamalıydı. Ben Dursun Özbek'in iyi niyetinden hiçbir şüphem yok. Tanıyorum çünkü... Artık geçti zaten... Kapatalım bu konuyu...

"Belli ki yeniden yapılandırılma var"

UEFA, Galatasaray'a dedi ki, "Seni Finansal olarak takibe devam ediyorum. Sen iyi denetlenmeyen bir ülkenin, en denetlenmeyen kulüplerinden birisin. Ben Dursun Özbek'in 'Biz Avrupa'da olacağız' sözünden, yeniden bir yapılandırma içine girdiğini düşünüyorum.

"Tek kişiyle olmaz"

Kulüp, çalışanlarının fit olmasından sorumludur. Bunun için bir yapı kurulması lazımdır. Bir kulübün futbol vizyonu, bir teknik direktöre bırakılacak kadar basit değildir. Eğer sen göbekli oyuncuyla gidip transfer görüşmesi yapıyorsan bu senin sorunundur.

"Muslera, Sneijder gibi değil"

Sneijder gidecek gibi gözüküyor. Tudor'un da çok istekli olmadığı gözüküyor kalması için... Ama Muslera giderse çok farklı olur. 'Heykelini dikelim' durumunda şu anda Muslera. Bu anlamda Sneijder'in çok önünde...

Dortmund ne istiyor!

"Emre Mor konusu belli ki, bizi çok konuşturacak. Dortmund'un tercihi burada önemli. Satmak istiyorlar mı? Hayır. Kiralamak istiyorlar. Neden? Bir gelişme sağlaması için oyuncunun. 'Burası bir üniversite, önce gitsin lisede okusun' diyorlar.

"Oğuzhan'ı da gönderdiler"

"Oğuzhan'ı da Arsenal elden çıkarırken, geri alma maddesi koymadılar. Neden? Çünkü umutlarını kaybetmişlerdi. Sonra geri istediler."

"Umutlarını mı kaybettiler?"

Dortmund, Emre'nin gelişmesini mi istiyor yoksa umudunu mu kaybetti? Ben gelişmesini istediklerini düşünüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray, Dortmund'da bile gelişmesini tamamlayamayan bir oyuncunun gelişmesi için doğru kulüpler midir? Menajerine bunu soruyordur herhalde Dortmund kulübü...

"Volkan Şen ve Ozan Tufan..."

Volkan Şen gelişti mi? Ki yaşı da genç değildi. En çok beklentimiz kimdendi? Ozan Tufan'dan... 'Bu adam burada kalmaz' demedik mi? Tuchel devre arasında göndermedi. 'Bir bakalım' dedi. Ama sezon sonu kiralayacaklarmış gibi duruyor.

(Fanatik)