Manchester United ile anlaşan Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Van Gaal’in, Sneijder’i de İngiltere’ye götürmek istediği en güçlü iddialar arasında yer alıyor. Hollandalı yıldızın ismi son dönemde Monaco ve Milan’la da birlikte anılıyor.

Galatasaray formasıyla geride bıraktığımız sezon 42 maça çıkarak kariyer rekoru kıran ve attığı 17 golle önemli bir başarı elde eden Sneijder’le ilgili dedikodulara menajeri Guido Albers, Milliyet aracılığıyla noktayı koydu. Sarı-kırmızılı takıma transferi sırasında menajeri olan Soren Lerby ile yollarını ayıran Sneijder artık Albers’le çalışıyor.

Milliyet’in ulaştığı Albers, Hollandalı futbolcuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Sneijder’in, Galatasaray’ı ve Türkiye’yi çok sevdiğini dile getiren Guido Albers, yıldız futbolcunun kariyerine sarı-kırmızılı forma altında devam etmek istediğini açıkladı. İşte Albers’in sözleri...

Avrupa basını, Sneijder konusunu işlemeyi seviyor. Onlara cazip geliyor galiba Sneijder’i yazmak. Ancak ne Manchester United, ne Milan ne de Monaco bizimle temas kurdu. Tabii önümüzde bir Dünya Kupası var. Oradaki performansı transferi için referans olabilir. Ama Sneijder’in ayrılma niyeti bulunmuyor.

Sneijder, İstanbul’da tahmin edildiğinden daha mutlu. Yolanthe ile huzurlu bir yaşamları var. İstanbul’u çok seviyorlar. Kulübün ve insanların ilgisi verdikleri kararın doğruluğunu gösteriyor. Sneijder aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde forma giymeye devam edecek. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Dünya Kupası kadrosunda olmayı Galatasaray’daki performansına borçlu.

Büyük katkı yaptı’

Sneijder’in fizik olarak hangi noktada olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Van Gaal, ‘Fizik olarak beni en çok şaşırtan kişi Sneijder oldu. Bu kadar iyi durumda olabileceğini tahmin edemezdim’ diyor. Sneijder gerçekten de fizik olarak çok iyi noktada.

Bu sezon 40’ın üzerinde resmi karşılaşmada oynadı. Galatasaray’a önemli başarılar yaşattı. Attığı gollerle çok büyük katkı sağladı. Kendisini kulübünde çok huzurlu hissediyor. Buradan ayrılmak gibi bir planı yok. Zaten Sneijder ve Yolanthe kararlarını ortak alırlar. Bu düzeni bozmayı düşünmüyorlar.

Sneijder geride kalan 1.5 sezonda 58 resmi maçta görev yaparken, üç kulvarda toplam 21 gol kaydetti. Cim-Bom, Hollandalı yıldızın gol attığı 17 maçta 16 galibiyet ve 1 beraberlik aldı, hiç yenilmedi.