Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek olan sarı kırmızılıların büyük kozu Edwin Van Der Sar'ın rekoruna göz diktiği için adeta kendini de Galatasaray'ı da yaktı.

Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada sağ arka adalesinde sertleşme olan Hollandalı, tedbir amaçlı olarak ilk yarı sonunda oyundan çıkarılmıştı. Galatasaray Sağlık Kurulu, Sneijder'ı riske etmemiş ve sakatlığının ileri boyuta taşınmasını engellemişti.

Ve Hollanda'nın, Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde Belarus ve Fransa ile oynayacağı maçlar için aday kadroya davet edilen Sneijder için Galatasaray doktorları "Oynamaması iyi olur" diyerek Hollanda Milli Takım yetkililerine rapor verdi.

UYARILAR İŞE YARAMADI

Sneijder'in oynatılması halinde sakatlık yaşayabileceğinin altında çizildi. Ancak, 8 kez daha forma giyerek rekor kırmayı kafasına koyan Wesley Sneijder, uyarıları kulak arkası edip Belarus sınavında sahaya çıktı ve ilk yarı sonunda sakatlanarak oyundan çıktı. Fransa maçında bu sebeple forma giyemeyen Sneijder'in, sarı kırmızılıların bu hafta sonu oynayacağı kritik Gençlerbirliği maçında da forma giyemeyeceği dün resmen açıklandı.

Sneijder'in tüm uyarılara karşın milli takımda görev almasının ardında ise rekor tutkusu rol oynadı. Sneijder, Hollanda Milli Takımı tarihine geçmek adına uzun süredir efsane kaleci Van Der Sar'ın rekoruna göz dikmişti.

"BÖYLE OLMASINI HİÇ İSTEMEZDİM"

Sarı kırmızılı yöneticilerle görüşen Hollandalı oyuncu, "Tekrar sakatlandığım için üzgünüm. Umarım, Trabzonspor ile oynayacağımız zorlu maçta sahada olurum" dedi.

Tecrübeli star, Hollanda Milli Takım formasını 8 kez daha giymesi halinde ülke futbolunun tarihine adını altın harflerle yazdıracak. 123 kez milli formayı terleten Sneijder'in, 130 kez Hollanda ile sahaya çıkan Van Der Sar'ın rekorunu kırmak için hırs yaptığı öğrenildi. Belarus maçında oynayan Sneijder millilik sayısını 124'e çıkardı.