Sözleşmesine, “Galatasaray Avrupa’ya gidemezse serbest kalır” maddesi eklettiğini sanan Sneijder, Fatih İşbecer’in yaptığı, ‘Sportif koşullardan dolayı’ şeklindeki değişikliği geç fark etti.

Wesley Sneijder, Galatasaray’la sezon sonunda bitecek sözleşmesini Ekim ayında 2018’e kadar uzatmıştı.

Sabah Gazetesi, bu imzanın perde arkasına ilişkin özel bir haber servis etti İşte detaylar: 2015-2016 sezonu başında Galatasaray’ın FFP kıskacında olduğu ve Avrupa Kupaları’ndan men cezası alabileceği konuşuluyordu. Bu durumdan futbolcular da haberdardı. Wesley Sneijder iki yıl uzattığı sözleşmesine “Galatasaray Avrupa’ya gidemezse serbest kalır” maddesi koydurmak istedi.

Sabah’ın haberine göre; Sözleşmeleri satır satır inceleyen dönemin genel sekreteri Fatih İşbecer bu maddeyi, “Galatasaray sportif koşullardan dolayı Avrupa’ya gidemezse serbest kalır” şeklinde revize etti. Bu değişikliği ne Sneijder ne de menajeri fark etti.

UEFA sezon ortasında Galatasaray’ı Avrupa’dan 1 yıl men ettiğini açıkladı. Sneijder de sezon sonunda serbest kalacağını düşünmeye başladı. Ancak kupa finalinden bir süre önce gerçek ortaya çıktı. Hollandalı 10 numara Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi yenip kupayı alması halinde serbest kalamayacağını öğrendi.