2011/2012 sezonunun başında Ünal Aysal'ın başkanlığa seçilmeyisle birlikte Galatasaray'da yepyeni bir dönem de başlamış oldu. Aysal ve yönetimi bu dönemi Galatasaray'ın efsane isimleri arasında ilk sıralarda yer alan Fatih Terim'e emanet etti ve geçen iki sezon boyunca, 2 şampiyonluk, bir Türkiye Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan çeyrek final oynanması kazanılan en önemli başarılar oldu.

Fatih Terim önderliğinde gelen bu başarılarda oyuncular kadar paya sahip olan, Terim'in kurduğu teknik ekip vardı. Fatih Terim'in ilk sezonunda gelmesiyle yaptığı ilk iş transferden önce teknik ekibi belirlemesi oldu ve teknik kadro içerisine Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmiş, UEFA Kupası zaferinde rol oynamış üç isim olan Ümit Davala, Hasan Şaş ve Taffarel'i seçti. Terim'in bir tercihi de A Milli Takım döneminde birlikte çalıştığı fitness uzmanı Amerikalı çalıştırıcı Scott Piri oldu.

GÜÇ, KONDİSYON, KONSANTRASYON VE SCOTT PIRI

Ümit Davala, Hasan Şaş ve Taffarel kulübede Terim'in en büyük yardımcıları olurken, takımı sezon içerisinde ayakta tutan ve yoğun tempoya hazırlayan isim ise performans uzmanı Scott Piri olacak.

Son 2 sezonda olduğu gibi yine Scott Piri, sezon öncesi hazırlıklarında belirlediği çalışma programlarıyla takımı istenilen seviyeye ulaştırmaya çalışıyor. Yoğun maç fikstürü ile karşı karşıya kalacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kondisyonu ve dayanıklılığı üst düzeyde tutmak isterken, Piri de bunu programlarına yansıtarak oyuncularına aktarıyor.

İngiltere ve sonrasındaki Slovenya kamplarında takımı lig öncesi hazır duruma getirmek isteyen Piri, tıpkı geçen sezon olduğu gibi oyuncuları yoğun bir programa tabi tutuyor.

SEMİH, EMRE VE MELO'DA ROLÜ BÜYÜK

Galatasaray'a ilk geldiği dönemde Fatih Terim'in de özel isteği üzerine genç isimlerle Betlike ayrıca ilgilenen Scott Piri, fizik olarak A Takım seviyesinin gerisinde olan Emre Çolak ve Semih Kaya'nın gelişiminde büyük rol oynamıştı. Özellikle uzun sakatlık dönemleri geçirmiş olan Semih'in bu dönemleri iyi bir şekilde atlatmasında ABDli kondisyonerin katkısı oldukça fazla oldu.

Brezilyalı orta saha Felipe Melo'nun ikinci kiralandığı dönemde takıma geç katılmasının ardından çözüm yine Piri'nin elinden geçmişti. Scott Piri Juventus ile o dönem idmana çıksa da eksiği olan Felipe Melo'yu, transferinin ardından özel programlarla yeni sezona kısa sürede hazır hale getirmişti.

İLK HEDEFİ SNEIJDER OLACAK

Scott Piri’nin bu sezon öncesi en büyük görevlerinden biri de Galatasaray’a devre arasında Inter’den transfer edilen ve uzun bir sakatlık dönemini geride bırakmış olan Wesley Sneijder’i hazır hale getirmek olacak. Devre arasında transfer edildikten sonra da Hollandalı oyuncu ile özel olarak ilgilenen Piri, Sneijder’in iki sezon aradan sonra yeniden düzenli olarak sahaya çıkmasında ve her hafta fizik olarak daha iyi duruma gelmesinde önemli rol oynadı. Sneijder sarı-kırmızılı takıma gelmesiyle, yaklaşık iki yıl aradan sonra üst üste 15 karşılaşmada forma giyme şansı yakalamıştı.

FARKLI YÖNTEMLER ONDAN SORULUR !

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sezona 1 Temmuz'da açan Galatasaray'da ilk olarak futbolcular kan testi ve benzer testlere sokulmuştu. Piri yeni sezon öncesi oyuncuları NBA'de uygulanan kan testlerinden çıkacak sonuçlara göre program hazırlayacak. Başarılı kondisyoner geçen sezon da Power Plate uygulaması ile oyuncuları yeni sezona hazırlamıştı.

Webaslan