Galatasaray, Karabük engelini zorlanarak aşarken başrolde attığı 2 golle Wesley Sneijder vardı. Cim-Bom’un 10 numarası, Hollanda formasıyla Türkiye’ye de gol atmış, oynadığı futbolla beğeni toplamıştı.

Saha içinde Mancini’yle beraber, Fatih Terim döneminden farklı olarak Sneijder daha da aktif bir hale getirildi. İtalyan hocanın buradaki en kritik hamlesi Sneijder’i ortaya kaydırması oldu. Hollandalı oyuncu, Drogba’nın hemen arkasında kaleyi cepheden görebilecek bir pozisyona çekildi ve oyun içinde liderliğe getirildi. Karabük maçında atılan iki gol de bu bağlamda sürpriz olarak görülmedi.

Mancini, Sneijder’in daha etkin olabilmesi için kanat oyuncularının araya koşu yapabilecek nitelikler taşımasını istiyor. Hollanda Milli Takımı’nda Sneijder’in sergilediği performansta çevresindeki oyuncuların rolünü ve pas alış verişlerinde araya yapılan koşuların önemine dikkat çeken Mancini’nin, “Sneijder çok önemli bir oyuncu. Ancak onu kullanmasını bilmek lazım” dediği öğrenildi.

Özgüven ateşledi

Sneijder’de ortaya çıkan değişimin saha dışındaki etkisinde ise Mancini’nin geldiği günden bu yana sürekli olarak onunla ilgili yaptığı pozitif yorumların ön plana çıktığı belirlendi. Duygusal bir yapıya sahip olan Sneijder’in, Mancini’nin yaptığı değerlendirmelerden sonra özgüveninin yerine geldiği ve bunun da performansına olumlu katkı yaptığı kaydedildi.

Milliyet