UEFA'dan Finansal Fair-Play cezası yüzünden 1 yıl Avrupa'dan men edilen Galatasaray'da; Umut Bulut, Ryan Donk ve Tarık Çamdal dahil futbolculara 43 milyon euro garanti para ödemesi yapılıyor. Maç başılar, primler ve vergiler de araya girdiğinde rakam 68 milyon euro'yu buluyor. Bu da Galatasaray'ı UEFA karşısında zor durumda bırakıyor.

Galatasaray yönetimi, yeni alınan futbolcuların sözleşmelerine 'puan primi' koyarken eski futbolcularla da görüşerek maç başı ücretlerinin düzenlemesi konusunda destek istedi. En büyük jestin ise sürpriz bir şekilde Wesley Sneijder'den geldiği bildirildi.

Galatasaray'dan maç başına 20 bin euro kazanan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, bu paranın puan primine çevrilmesini kabul etti.

Galibiyet ve beraberliğe prim verilecek

Maç başına 20 bin euro'dan feragat eden Wesley Sneijder'in, yeni yapılacak anlaşmaya göre ilk 11'de oynadığı maçlarda galibiyet halinde 15 bin euro, beraberlik halinde ise 5 bin euro alacağı öğrenildi.

Galatasaray'da, Selçuk İnan, Fernando Muslera, Bruma gibi pek çok oyuncu mağlubiyet halinde dahi 15 bin ila 25 bin euro arasında çok yüksek maç başı ücretleri kazanıyor.