Lige Süper Kupa zaferi ile giren Galatasaray’da Wesley Sneijder, başarılı oyunuyla taraftarların beğenisini topladı. Gaziantepspor maçında 38 derece ateşle 1 gol, 1 asist yapan yıldız futbolcu, eski günlerini hatırlattı.
2008-09 sezonunda, hem yaşadığı uzun süreli sakatlık hem de sadece 2 gol 2 asisti sebebiyle Real Madrid’den Başkan Florentino Perez’in operasyonuyla ayrılmak zorunda kalan Sneijder, Jose Mourinho’nun çağrısıyla İtalya’ya gidip, kariyerinin en parlak dönemini geçirmişti.

Şampiyonlar Ligi, İtalya Ligi ve Kupası’ndan sonra 2010 Dünya Kupası’nda final oynayarak, turnuvanın en iyileri arasına giren Hollandalı, 2012’de Inter ile anlaşamamış ve 6 ay kadro dışı kalmıştı. Bunun üzerine, yeniden toparlanmak için Fatih Terim’in teklifiyle Galatasaray’a gelen 29 yaşındaki futbolcu, yine müthiş dönüş yaşadı, 1.5 sezonda 4 gol 3 asistin yanına kariyerine Süper Lig şampiyonluğu ile Süper Kupa ekledi. 2014 Dünya Kupası’nı düşünen Hollandalı, sezon başında yaptığı, “Gerçek Sneijder’i göreceksiniz” açıklamasıyla bunu ispatladı.

Gündem oldu
Sneijder’ın Gaziantep karşısında gösterdiği başarılı performans ülkesinde büyük yankı uyandırdı. Son sahabet zamanlarda Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal’ın kendisini kadroya davet etmemesi nedeniyle ülkede hakkında tartışmaların doğmasına yol açan Sneijder bu kez tebriklerle gündeme geldi. Yıldız oyuncunun 38 derece ateşle oynamasına karşın üstün performans gösterdiğine dikkat çeken Hollanda basını, oyunu, mücadelesi ve attığı gol nedeniyle Sneijder’a övgü yağdırdı.