Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısızlığın nedenini tespit etti.
 
İşte yıldız oyuncunun sözleri:
 
"Şampiyonlar Ligi maçlarında biz 110 km koşuyoruz. Rakibin sizden 10 km fazla koştuğunu düşünürseniz maçları neden kaybettiğimiz basit olarak ortaya çıkıyor"
 
İĞNEYİ KENDİSİNE DE BATIRDI 
Şu an ki performansım eski Snejider ile mukayese edilemez. Ben ilk piyasaya çıktığım zaman gerçek bir 10 numaraydım. Şimdi bir koşuyorum, bir yürüyorum
 
Galatasaray'ın içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle geleceği belirsiz olan Wesley Sneijder, milli takım için gittiği Hollanda'da çarpıcı açıklamalar yaptı. Voetbal International'e konuşan ve oldukça çarpıcı açıklamalar yapan yıldız, transferine değinmezken, sarı-kırmızılı ekipten, Hollanda Milli Takımı'na oldukça önemli sözler sarf etti. İşte o röportajdan en ilginç satır başları:
 
Bugün zirveye oynayan takımlar en az 120 km koşuyor. Biz ise Şampiyonlar Ligi maçlarında 110 km koşuyoruz. Adeta yürüyoruz. Eh yani karşınızdaki rakibin 10 km daha fazla koştuğunu düşününce maçları neden kaybettiğimiz çok basit olarak ortaya çıkıyor.
 
Tüm büyük ve güçlü en iyi oyuncuları bakın bunlara karşı mücadele etmek için, daha fazla güç harcamak gerekiyor. Ben şimdi çok daha eksiksiz oynamaya çalışıyorum. Eski Snejider ile mukayese edilemez. Ben ilk piyasaya çıktığım zaman, gerçek bir 10 numaraydım. Şimdi bir koşuyorum bir yürüyorum. Çünkü hocam benden defansif açıdan takımın yardımıma ihtiyacı olduğunu söylüyor. 
 
Gençlere yatırım yapmak çok önemli. Bunu Türkiye'de de görebiliyorum. Galatasaray herkesi analiz ediyor. Daha iyi seviyelere gelmek için istatistiklere önem veriyorlar. * BİZ üst sınıf bir takım değiliz. Bu duruma herkes alışsın. Almanya ve İspanya kalibresinde kesinlikle değiliz. Hollanda okulu hakkında kimi zaman ne söyleyebilirim bilmiyorum zaman zaman saçmalık diyebilirim. Biz her gelen koçun uygulamak istediği sistemi oynamaya çalışıyoruz. Her gelen koç kendi sistemiyle geliyor.
 
Geçmiş seneler hakkında milli takımda yaşadığı bir anıyı paylaşan Sneijder ilginç bir itirafta bulundu. Kendisinin 11 yıl önce portakal renkli formayı giymeye başladığında, "Beni ve Arjen Robben'i istemiyorlardı.
 
Frank de Boer, Patrick Kluivert, Phillip Cocu, Jaap Stam, Clarence Seedorf orada oturdu ve bize burun kıvırdı. Biz sadece sessizce işimizi yaptık."