Bu sezon beklenen yıldız transferlerini yapamayan ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, en azından Wesley Sneijder'i elinden kaçırmamak için harekete geçti. Başkan Dursun Özbek'in uyarısı ile görüşmeler hızlandırılırken sarı-kırmızılı yönetimin, 25 Ekim tarihinde oynanacak olan Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Hollandalı futbolcu ile yeni sözleşme imzalamayı planladığı bildirildi. Galatasaray'ın, İstanbul'da mutlu olan ve ayrılmayı kesinlikle düşünmeyen Sneijder'in sezon sonunda bitecek sözleşmesini 2+1 yıllık uzatacak ve senelik ücretine de zam yapacak. Şu an Galatasaray'dan 3.2 milyon euro ve maç başına 25 bin euro kazanan başarılı futbolcunun, ücretinin 3.5 milyon euro'ya çıkarılacağı, maç başı aldığı paranın ise aynı kalacağı öğrenildi. Sneijder'in kafasını rahatlatmak ve Fenerbahçe derbisine moralli çıkmasını sağlamak isteyen yönetimin kısa bir süre içinde detayları paylaşması bekleniyor. Bu arada imza parası, imaj hakları ve serbest kalma ücreti konusunda ise menajeri Albers ile görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

3.5 yıllık maliyeti 73.5 milyon lira
Galatasaray'ın etkili ismi Wesley Sneijder'in sarı-kırmızılı takıma 3.5 sezonluk toplam maliyeti 21.7 milyon euro (73.5 milyon lira)... Cimbom, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Hollandalı yıldıza 7.5 milyon euro bonservis bedeli, 3.9 milyon euro imza parası, 8.8 milyon euro ücret ve
1.5 milyon euro da maç başı ödemiş olacak.

Emre de imzalayacak
Galatasaray yönetimi, Hamza Hamzaoğlu'nun raporu doğrultusunda Emre Çolak'ın da sözleşmesini uzatmaya sıcak bakıyor. Türk Telekom Arena'da 1-1 sona eren Mersin İdman Yurdu maçında kötü oynadığı için taraftarların tepkisini çeken ve ayrılmak isteyen Emre'ye Hamzaoğlu'nun tam destek verdiği ve "Seninle daha uzun yıllar birlikte çalışacağız. Sen sadece işine konsantre ol" dediği öğrenildi.

Savaş ÇORLU