Hollanda’nın Fransa ile yaptığı hazırlık karşılaşmasına ilk 11’de başlayan ve 72 dakika sahada kalan Wesley Sneijder’e Hollandalı futbolseverler geçer not verdi. Teknik Direktör Louis van Gaal tarafından geçtiğimiz yıl bazı maçlarda kadroya alınmaması tartışma yaratan Galatasaraylı futbolcu için bu maçın ardından düzenlenen bir anket futbolseverlerin görüşlerini ortaya koydu.

Voetbal Primeur internet sitesinde düzenlenen ankette taraftarlar oyuncu için olumlu görüş bildirdiler. “Portakallar için en iyi 10 numara Wesley Sneijder mi?” sorusunun yöneltildiği nabız yoklamasında katılımcıların yüzde 75’i ‘evet’ şeklinde cevap vererek mutlaka Dünya Kupası kadrosunda yer alması gerektiği yönünde görüş bildirdiler.

Van Gaal da maçın ardından yaptığı açıklamada oyuncusu ile ilgili yorumlarda bulundu. Takım olarak kötü oldukları bir günde Fransa’ya yenildiklerini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, Sneijder’in özellikle ilk 20-25 dakika içinde iyi bir futbol sergilediğini; sonrasında ise takımın oyununa paralel olarak performansında düşme meydana geldiğini ifade etti.

Milliyet