Galatasaray'ın başkan adaylarından Alp Yalman, canlı yayında projelerini anlatıyor ve soruları yanıtladı.
 
Yalman'ın açıklamaları şöyle;
 
"Bu bir mücadele değil, hizmet takdiridir. Galatasaray'da adet olan budur. Galatasaray verilecek olan hizmete, samimiyete bakar ve ona göre kararını verir. Kavga söz konusu değil. Ben başkanken Duygun divan başkanıydı. Boş kalmasın diye değil, Galatasaray'ın içinde olduğu problemlerin çapı ve derinliği bildiğimiz şeyler. Arkadaşlarımla Galatasaray'dan başka bir şey konuşmuyoruz, bize yabancı değil bu sorunlar. Neler yapılması gerektiğini çok arkadaşımla konuştum. Kaos olmadan, onun için oraya geldiğimizde neyi nasıl yapacağımızı tahmin ederek ve hesaplayarak geldik."
 
"MEVCUT HOCAYLA KONUŞACAĞIZ"
 
"Galatasaray'ın bugün kadrosu 40 küsür futbolcu. Bunların bir kısmı kadro hariç. Bir takım ya acelecilikten ya da başka bir nedenden optimum faydayı temin edecek kadroyu kurmuş değiller. O kadronun içinde yüzde yüz iyi oyuncular da var. Onlardan nasıl bir takım haline getireceğini, mevcut hocayla oturup konuşacağız. Ben tanışmadım onunla ama biliyorum. Söylemlerini dinledim. Gayet aklı başında bir insana benziyor. Ne yapmak istediğini, takıma nasıl baktığını, ihtiyaçlarının ne olduğunu ve bu ihtiyaçları hangi şartlarda yerine getirebileceğimizi konuşacağız. Galatasaray'da mali durum ortadayken, oyuncu göndermeden onların yerine yenilerini koymak aklı başında bir iş gibi gelmiyor."
 
"GALATASARAY'IN ALT YAPISI..."
 
"Ben Galatasaray'da 73 senesinde göreve başladığımda ilk görevim gençlik sorumluluğuydu. O genç takım, Türkiye şampiyonasında finali oynadı. O takımdan Galatasaray'ın asıl kadrosuna Cüneyt, Şükrü, Turgay gibi çok kıymetli oyuncular geldi. Galatasaray'ın alt yapısı imalathanesinin önemli parçası olmalı."
 
PRANDELLI VE DENİZLİ AÇIKLAMASI...
 
"Bana makul ve işini bilen bir insan izlenimini bırakıyor Prandelli. Ondan sonra kararımızı vereceğiz. Eldeki malzemeyi yoğurup hazırlayıp futbol taktiğini uygulayan bir futbol düşünürü olmak gerek. Ben Mustafa Denizli'yi ağzıma hiç almadım. Adetim de değildir. Eğer bir şey yapılacaksa onu en iyisini Galatasaray'a uygun şekilde buluruz."
 
"SNEIJDER GİBİ BİR OYUNCUYU..."
 
"Sneijder'in gitmesi için bir neden mi var. Onun mukavelesi devam ediyor. Galatasaray'ın normal şartlarda Sneijder gibi bir oyuncuyu göndereceğini zannetmiyorum. Onun gidip gitmek istediğini ise bilmiyorum. Böyle bir şey söz konusu olmamalı."
 
"PAHALI OYUNCU ALMAK, İYİ OYUNCU..."
 
"Kulüplerin gelir seviyeleri eskilerle kıyas edemeyecek şekilde fazla. Önemli olan parayı doğru kullanıyor olmak. Pahalı oyuncu almak iyi oyuncu almak değil. Pahalı düşünmek iyi düşünmek demek değildir.. Ayağını yorganına göre uzatmalı. Galatasaray veya başka bir kulüp mali sıkıntıya giriyorsa onun altındaki gerçek bu."
 
"TRİBÜNLERE SEYİRCİ GELMİYOR, NEDEN"
 
"Spor müsabakalarının olduğu yerde rekabet var. Ama rekabet husumet değil. bütün takımlar birbirine dostluk eli uzatmazsa müşterek problemler konusunda çare bulunamaz. Bunlardan birisi pasolig. Tribünlere seyirci gelmiyor, neden? Bu husumet ortamı neticesinde doğan anarşi yüzünden. Hangi takımın seyircisi rakip takımın stadına gittiğinde dayak yer miyim diye düşünür. Kulüplerin önce birbirine yardım elini uzatması gerekiyor."
 
"DOSTLUK HER ZAMAN KUVVETTİR"
 
"Hiç kimse bir dehşet ortamında olmak istemez. Bu demek değildir ki bana eğer o görev tevdi edilirse, Galatasaray'ın kılını kimseye ettiririm. Buna kimse cesaret edemez. Galatasaray'ın menfaatlerini her şeyin üzerinde tutarım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Galatasaray'a ne madden ne manen kimse dil uzatamaz halel getiremez. Bizim için en önemlisi Galatasaray duruşu, Galatasaray kardeşliğidir. Onlar da aynı düşüncede olacaktık. O yüzden birbirimize zarar vermek ve rekabeti yürütmek... Dostluk her zaman kuvvettir. Ülkemizin de böyle bir dostluğa ihtiyacımız var."
 
SABRİ AFFEDİLECEK Mİ?
 
"Raporları görmem lazım. Neden böyle bir şeye karar verildiğini görmem lazım. Ancak burada başka bir şey var. Eboue ile Sabri aynı değil. Sabri altyapıdan yetişmiş. Sabri kalabilir hatta başka takıma da gidebilir. Ama kaldığı müddetçe o oyuncunun Galatasaray camiası içindeki haysiyeti rencide edilemez. Galatasaray'a layık değilse gönderilir. Kaptan Sabri'ye, Eboue'ye yapılan muamelenin bir değişinin yapılması lazım"
 
"Galatasaray forması ağırdır. Doğru taşıyor olması lazım. Yabancıların Galatasaraylı olmasını beklemiyorum. Ama düzgün profesyoneller olması gerek."
 
"TERİM KARARI DÜŞÜNÜLÜYORDU"
 
"Fatih Terim'le çalışan arkadaşların yoruldukları anlaşıldı ve değişiklik yapıldı. Bu düzgün giden bir gemiyi sallamaya başladı. Fatih Terim'in gidişi bu kararda sonra zaten düşünülüyordu."
 
"ABDURRAHİM'E İLK GÖREVİ BEN VERDİM"
 
"Abdurrahim'e Galatasaray'da ilk görev verenlerden birisi benim. Ne görev verdiğim başka. Ama onun için Abdurrahim de kendisine göre Galatasaray'ı çok sever. Futbol takımıyla yatıp kalkan bir arakdaş var. Yapması gereken şeyler var, yapmaması gereken şeyler var. Duygun kardeşime ve onun ekibine teveccüh gösterirse Abdurrahim'in de diğerlerinin de muvaffakiyet içinde olmalarını isterim." 
 
"2000 RUHU HİÇ KAYBOLMADI"
 
"2000 ruhu Galatasaray'dan hiç kaybolmadı. Belki üzeri biraz kapanmıştır ama her zaman vardı. İyi günler inşallah gelecektir. İnanmak, omuz omuza vermek, birbirine destek olmak, Galatasaray hasretlerini ortaya çıkartmak o tozları kenara atar o günlere geri döneriz."
 
"MUSTAFA'YI TRANSFER ETTİĞİMDE..."
 
"Mustafa'yı Altay'dan transfer ettiğimde. Yaşı kaça gelmiş bir adamı alıyorsun. Seni severiz ama insaf dediler. Ben de onun futbol bilgisine ve davranış biçimlerini seviyorum benim içime öyle geliyor dedim. Yanılmadım."
 
"YABANCI SINIRLAMASI HAKKINDA..."
 
"Ben her türlü sınırlamaya karşıyım. Dışardan aldığınız oyuncuların birçoğunu tribünde oturtuyorsunuz. "
 
"Amatör branşlar Galatasaray'ın marka değerinin oluşmasında önemli bir yerlerdeler. Onlar için de en üst seviyelere ulaşmasını sağlamayı planlamamız lazım. Bizim görevimiz bu."
 
STAT ÇATISI KAPACAK MI?
 
"Galatasaray'ın imzaladığı bir mukavele var. Galatasaray bu imzalarının arkasında duracaktır. Ne zaman yapılacak? Bunu oturup konuşacağız. Projenin hazır olduğunu biliyorum."
 
"18 takımlı ligde oynuyoruz. Her birisi bizim rakibimiz. Bir takımın en önemli maçı ilk oynayacağı maçtır. Takımlar ilk oynayacakları maçlara konsantre olmalı."