Galatasaray Futbol Takımı'nı takip eden muhabirlerle Türk Telekom  Arena'da bir araya gelen Özbek, lisanslı eski bir futbolcu olduğunu belirterek,  "Sekiz sene de yöneticilik yaptım. 42 senelik iş hayatım var. Galatasaray'da  oynarım, gol atarım diye gelmedim. Galatasaray'ı yönetmeye geldim. Bu işleri bilmeyen biri değilim. Galatasaray ile bağlarımız hissi. Başarıyı çok  önemsiyorum, başarısızlığı kesinlikle kabul etmiyorum" dedi. 

Yönetim kurulunun tecrübesiz isimlerden oluştuğu yönündeki eleştiriye  yanıt veren Dursun Özbek, "Ünal Aysal çok mu tecrübeliydi? Bir yönetimin  tecrübeli olması için çalışması lazım. Mazbatayı daha aldığımızda bu söylenmişti"  ifadelerini kullandı. 

Meyve veren ağacın taşlandığını kaydeden başkan Özbek, "Yapısı çok  sağlam olan Galatasaray için çalışıyoruz. Her şeyle uğraşıyoruz. Önümüzdeki  dönemde, seçim periyotlarında bugüne kadar görev yapmamış isimler aday olacak.  Bizim arzumuz da bu. Paralar ödeniyor. Galatasaray cazibe merkezi oluyor" diye  konuştu. 

Türkiye'de futbol hacminde oynayacak oyuncunun belli olduğunu kaydeden  Dursun Özbek, "Real Madrid ile hazırlık maçı yapıyoruz, 82 bin kişi geliyor.  Sneijder'in bonservis parasını hala ödüyorum. Denayer, Carole ve Rodriguez, ligin  yıldızları olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

"Taraftarların tepkilerini önemsiyorum" 

Özbek, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynanan maçta  taraftarların kendilerine yönelik tepkileri konusunda şunları söyledi: 

"Taraftarların haklı tepkisini önemsiyorum ama kenetlenirsek yine  başarılı oluruz. Daha 4-5 maç oynamışız. Hamza hoca başarılı şekilde, takımda  uyumu sağladı. Biraz sabır bekliyoruz. Taraftarlarımızdan art niyet beklemiyorum.  Çıtayı çok yükselttik. Beklentiler, önüne çıkanı ezsin geçsin şeklinde. Bazen  aksilikler oluyor. Bir heyecanla verilen tepkiler. Mesajı dikkate alıyoruz. Her gün Florya'ya gidiyorum. Atmosferi ve kardeşliği görüyorum." 

Hamzaoğlu'na destek 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, eleştirilere maruz kalan teknik  direktör Hamza Hamzaoğlu'na da destek verdi. 

Hamzaoğlu'nun futbol takımının patronu olduğunu vurgulayan Özbek,  "Geçen sezonki başarısı ortada. Başarısızlığı ölçmenin zamanı şimdi değil. Eksik  olan; taraftar, oyuncu ve yönetim olarak kenetlenmek. Bu pozitif yansıyacaktır.  Netice itibarıyla iyi başlamadık. Geçen sezon da öyleydi. Hamza Hamzaoğlu'nun çok  başarılı olacağına inanıyorum. Sezon başı ve takımı yeni kurduk. Tüm sezonu bir  maça bağlamamak gerekiyor. Geçen sezonki kenetlenmeye ihtiyaç var" şeklinde konuştu. 

"Türkiye liglerindeki en şeffaf takım Galatasaray" 

Kulübün durumuyla ilgili bilgiler veren Dursun Özbek, Türkiye  liglerinde en şeffaf takımın Galatasaray olduğunu savundu. 

Galatasaray'ın finansal fair play'deki en büyük handikabının son üç  yılda yapılan transferlerin yanı sıra ödenen paralar ve kur farkı olduğuna  dikkati çeken Özbek, şöyle devam etti: 

"UEFA ile gelecek hafta görüşecek heyet, ikna etmeye çalışacak. Bu  sene 17 milyon dolar artı verdim. Ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. UEFA'ya  'affet' diye gitmiyoruz. Kulübü, istediğimiz çizgiye getirmeye çalıştığımızı  UEFA'ya anlatacağız. Transfer yine yapabilirdik. Kendi şirketlerimize nasıl sahip  çıkıyorsak, Galatasaray'a da öyle sahip çıkıyoruz. Artık Adili gibi oyunculara  para vermeyeyim. 44-45 futbolcu olmasın." 

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve kardeşi Mehmet Özbek'in  görevlendirilmesiyle ilgili hata yapıp yapmadığı sorusunu Özbek, "Mehmet Özbek,  Galatasaray üyesi, başarılı bir iş adamı. Florya'daki görevini tebliğ ettiğimizde  danışmanımdı. Kime ne zararı var? Refik Arkan, İskender Baydar da danışmanım.  Obama'nın, Merkel'in, Hollande'ın yaptığı hatayı ben de yapabilirim. Eğrisiyle,  doğrusuyla geçmişte icraatlar yaptık. Hataların sırf başkanın üzerine yıkılmasını  doğru bulmuyorum. Elbette üç aylık icraatlarımızda eksikler vardır. Obama'nın  bile hatası vardır. Yaptığımız işlerden ders alıyoruz" diye yanıtladı. 

Forma sponsorluğunda eksiklik olduğunu anlatan başkan Özbek, "Göğüs  reklamı konusunda bazı görüşmelerimiz vardı. Türkiye'nin huzurunun ve  ekonomisinin bozulmasıyla sıkıntıya girdi. Bazıları 'seçimi bekleyelim' diyor.  Göğüs reklamı konusunu iki hafta içinde neticelendiririz" diye konuştu. 

Sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz'ın sakatlığının ardından  yaşandığı iddia edilen forvet sıkıntısına da değinen Özbek, "Sinan'ı (Gümüş)  herkes beğeniyor. Yetenekli, yakışıklı bir oyuncu. 'Sinan, Burak gibi beş tane  gol atar' demek yerine, 'üç gol kaçırırsa ne olur?' üzerine tartışıyoruz"  ifadelerini kullandı. 

Futbolcular arasında sıkıntı olduğu iddiası 

Futbol takımında oyuncular arasında sıkıntı olduğu yönündeki soruları  yanıtlayan Dursun Özbek, ilginç benzetmelerle bu iddiaların doğru olmadığını  vurguladı. 

"Futbolcular arasında sıkıntı olduğu konusunu uyduruyorsunuz" diyen  Özbek, "Podolski baltayı aldı, Burak makineli tüfeği aldı. Orada orantısız durum  vardı. Siz onu yazmadınız. Sıkıntı falan yok" diye konuştu. 

"Astana maçı kırılma noktası" 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde C Grubu'ndaki ikinci maçı Kazakistan'ın  Astana takımıyla yapacaklarına dikkati çeken Özbek, şunları söyledi: 

"Astana maçını çantada keklik olarak görmüyoruz. Uzak mesafeye  gideceğiz. Saat farkı var ve kimsenin tanımadığı bir lig. Bizim için kırılma  noktası." 

Güney Afrika açılımı 

Dursun Özbek, Türk Hava Yolları ile bir proje başlattıklarını ve Güney  Afrika'ya futbol okulları açtıklarını söyledi. 

Güney Afrika'nın futbolcu fabrikası olduğunu belirten Özbek; Nijer,  Fildişi Sahili ve Senegal'de bu projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

A Milli Basketbol Takımı'nın başında bulunan Ergin Ataman'a yönelik  eleştirilerle ilgili soruyu yanıtlayan Özbek, Ataman'ın milli takımdaki görevine  Türkiye Basketbol Federasyonu'nun karar verdiğini ve federasyonun tecrübeli isme  görev vermek istemesine sıcak baktıklarını dile getirdi. 

Sneijder ile anlaşma yakın 

Dursun Özbek, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ile büyük ölçüde  anlaştıklarını ifade etti. 

Konuyla ilgili bilgi veren futbol direktörü Cenk Ergün de Sneijder ile  2 yıllık yeni bir sözleşme yapmayı planladıklarını vurguladı. 

UEFA yetkilileriyle gelecek hafta yapacakları görüşmelere değinen  Ergün, "Zaman talebimiz olacak. Belli bir disipline girdiğimizi söyleyeceğiz.  Karşılıklı diyalog başlayacak. Önümüzde sağlam fatura var. Ödememiz bekleniyor.  Belirlenen heyet önümüzdeki hafta UEFA yetkilileriyle görüşecek" diye konuştu. 

Ergün, Burak Yılmaz'ın sakatlanmasının ardından kadroda sıkıntı  yaşanmayacağını, teknik heyetin her konuyu değerlendirerek kadroyu kurduğunu ve  bu konuda bir paniğin bulunmadığını sözlerine ekledi. 

 Bu arada toplantıya katılan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek,  kendisine yönelik eleştirilere "Florya çiftlik" şeklinde esprili yanıt vermekle  yetindi.