Son haftalarda 11'de başlamadığı için üzüntülü olan 31 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusunun bu karara erişmesinde, sahaya çıkan takımda en az 3 tane yerli oyuncu oynatma zorunluluğu önemli bir faktör oldu.

Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor

Ayrıca önümüzdeki sezon takımlar en az 4 yerli oyuncu ile sahaya çıkmak zorunda. Sofiane Feghouli'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. İsmi zaman zaman Ocak'ta başlayacak ara transfer döneminde takımdan ayrılacaklar arasında gösterilse de Cezayirli oyuncu, futbol yaşantısına burada devam etmekte kararlı.

Amacı yerli statüsünde oynamak

İşlemlere başlayan Feghouli, 3 ay içerisinde yerli statüde oynamasını sağlayacak olan Türk pasaportunu elde etmeyi amaçlıyor. Tecrübeli futbolcu, yerli statüsünde oynamaya başlamasının hem Galatasaray yönetimi hem de teknik heyeti rahatlatacağını düşünüyor.

Türk pasaportu almak yeterli mi?

Son düzenlemeye göre ülke sınırları içerisinde 250 bin dolarlık mülk alan yabancıların, Türk yurttaşlığına geçme şansı olurken, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynayan profesyonel futbolcular için milli takım listesiyle ilgili bölüme göre başka kriterler söz konusu. Buna göre sonradan Türk yurttaşlığına geçen yabancı bir futbolcunun A Milli Takım'da en az bir maç oynaması şartıyla lig maçlarında yerli statüde yer almasına izin veriliyor.

Sofiane Feghouli 2014'ün Ağustos ayında İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United'dan 4.2 milyon Euro'ya transfer edilmişti.

Feghouli, Cezayir A Milli Takımı'nda 71 maçta görev alırken; 18 de gol attı.

(Ajansspor / Özgür Sancar)