Juventus ile TT Arena'da oynanan olaylı maçın ardından Galatasaray ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında başlayan çatı tartışması mahkemeye taşınmıştı... Fakat Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sarı- Kırmızılılar'dan sadece çatının maliyetinin yarısını değil, stadın birçok gelir kaleminden pay talep ettiği ortaya çıkmıştı.

Sporx'in haberine göre, Galatasaray davaları kaybederse kasasından tam 50 milyon dolar para çıkabilir. Bakanlığın talepleri arasında TT Arena'daki maçların hasılatının yüzde 7'si, TT Arena'nın isim hakkı, iç ve dış reklam gelirlerinin yüzde 10'u, yüzde 5'lik reklam payı, baz istasyonlarından kaynaklanan idari alacak, kombine bilet ve loca alacaklarından yüzde 7 ile basketbol ve voleybol takımlarının forma reklamlarının yüzde 5'i bulunuyor. Daha önce de basında birçok kez yer alan haberlerde Galatasaray'ın loca-kombine-vip tribün gelirleri 52.3 milyon dolar olduğu vurgulandı. Bu durumda bakanlığın talebi de 3.6 milyon dolar oluyor.

ARENA'NIN İSİM HAKKI 100 MİLYON DOLAR

Ayrıca TT Arena'nın 100 milyon dolarlık isim hakkı, Pegasus Tribün'nün 4 milyon dolarlık, Ülker Aile Tribünü'nün 2 milyon dolarlık, Opel Tribünü'nün 4 milyon dolarlık isim hakkı ile Denizbank'tan alınan 125 milyon dolarlık loca satış hakkından ise bakanlığın talebi tam 36.6 milyon doları buluyor.

ÇATININ MALİYETİ 11 MİLYON EURO

Kulübün voleybol ve basketbolda yaptığı sponsorluk anlaşmalarının ayrıntıları açıklanmadığı için bu konuda net bir rakam yazılamıyor. Fakat Galatasaray'a "Çatıyı yapın" talimatı gelirse 11 milyon Euro'luk bir maliyet çıkacak. Hepsi alt alta konulduğunda ise fatura tam 50 milyon doları buluyor.

İŞTE BAKANLIĞIN İSTEDİKLERİ

Net müsabaka hasılatının yüzde 7'si
Türk Telekom Arena'nın isim hakkı
İç ve dış reklam gelirlerinin yüzde 10'u
Yüzde 5'lik reklam payı
Baz istasyonlarından kaynaklanan idari alacak
Kombine ve loca gelirlerinin yüzde 7'si
Amatör şube forma reklamlarının yüzde 5'i