Galatasaray'a geldiği ilk sezonda Fatih Terim tarafından sol açıkta görev verilen Albert Riera, 2012/2013 sezonunda savunmanın soluna kaydırıldı. Bu bölgeye yabancı olan ve savunma özellikleri fazla olmayan Riera, özellikle ilk karşılaşmalarda büyük pozisyon hataları yapmasına rağmen mücadelesi ile Terim'in gözüne girmeyi başardı.

2012/2013 sezonunun 5. haftasında oynanan Akhisar Belediyespor maçı ile sol bek görevini kapan ve o karşılaşmayala birlikte düzenli olarak forma bulan İspanyol oyuncu her geçen hafta performansını da arttırmayı başardı.

A Milli Takım savunmacısı Hakan Balta yedek kulübüesinde otururken, asıl mevki bu bölge olmamasına rağmen Riera, gösterdiği istikrar ve mücadele ile başarılı bir sezonu geride bıraktı. Riera 26 lig maçında 2 gol, 2 asisit ve 9 Şampiyonlar Ligi maçında da 1 asistlik performans sergilerken, sarı-kırmızılı takım forması ile 2871 Jojobet dakika görev yaptı.

CARLINHOS'TAN EKSİK NEYİ VAR?

Riera'nın bu performansı sarı-kırmızılı takımın sol bek arayışlarına nokta koymaya yetmedi. Asıl mevki sol açık olması Riera'nın en büyük dezavantajıyken, sol bek olan birçok isimden daha iyi bir performans sergilediği de unutulmamalı.

Sarı-kırmızılı takımın uzun süredir peşinde koştuğu Brezilyalı sol bek Carlinhos, son sezonda Fluminense'de Riera'dan çok daha üstün bir performans sergilemedi. Geçen sezonu şampiyon bitiren Fluminense'de Carlinhos 32 lig maçında görev alırken, 1 gol, 3 asistlik bir performansa sahipti.

Webaslan