Galatasaray'da sol beke Lionel Carole'nin yerine transfer yapılması beklenirken gündeme Gael Clichy, Ivan Strinic, Rıza Durmisi gibi isimler gelmişti; yeni bir iddiayı da Portekiz basını gündemine taşıdı, Eliseu...

Benfica ile sözleşmesi sona eren ve henüz bir takımla anlaşmayan 33 yaşındaki Eliseu'nun Galatasaray'ın radarına girdiği yazılırken, sarı-kırmızılıların yanı sıra birçok Türk takımının da oyuncuyu ikna etmek için kıyasıya yarışa girdiği bildirildi.

Konfederasyon Kupası'nda 3.'lük elde eden Portekiz Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan ve sonrasında tatile çıkan Eliseu'nun Benfica'dan da kontrat yenileme önerisi aldığı ancak kararını henüz vermediği vurgulandı.

Süper Lig'in yeni takımlarından Göztepe ile de ismi ciddi şekilde anılan Eliseu'nun ayrılığa yakın olduğu, Galatasaray'ın da bu transferi noktalayabileceği kaydedildi.

ELISEU KİMDİR?

Futbola ülkesinin Belenenses takımında başlayan Eliseu, İspanya'nın Malaga, Zaragoza, İtalya'nın Lazio ekiplerinden görev yaptıktan sonra yeniden Portekiz'e döndü. 2014-2015 sezonunda Benfica'ya imza atan deneyimli sol bek, 25 kez de Portekiz milli takımında forma giydi.

Eliseu, Benfica'da 3 lig, 2 kupa ve 1 kez Süper Kupa mutluluğu yaşarken, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da Portekiz'le kupayı havaya kaldırdı.

Kaynak: Webaslan