Roberto Mancini ayrılığından sonra Galatasaray'da bütün dikkatler yeni gelecek teknik direktöre yoğunlaştı. Sarı-kırmızılılar Mircea Lucescu ve Thomas Tuchel'de ret yanıtı aldıktan sonra ABD Milli Takım hocası Jürgen Klinsmann için girişimlerde bulunsa da Galatasaray, sürpriz bir isim için düğmeye bastı: David Moyes.

Sir Alex Ferguson'un emekliliğinin ardından Manchester United'ın başına geçen deneyimli çalıştırıcı, İngiliz kulübünün başında kariyerinin en kötü sezonlarından birini yaşadı ve Kırmızı Şeytanlar'da sezonu tamamlayamadan görevine son verildi.

7 TEKLİF REDDETTİ

Manchester ekibinden ayrıldıktan sonra tatile çıkan İskoç teknik adam, kendisine 7 kulüpten gelen teklifleri geri çevirdi. İskoçya devi Celtic'in yanı sıra Almanya ve İngiltere Premier Lig'den teklifler alan 51 yaşındaki teklif adam bunları reddetti. Moyes'in Manchester United'daki kötü günlerini unutturacak bir takımda çalışmak istediği ve başarısını kanıtlayabileceği uluslararası vizyona sahip bir kulüpten gelecek teklifleri değerlendireceği belirltiliyor.

SKY KANALI DOĞRULADI

Galatasaray - Moyes flörtünü Sky Sports kanalı doğruladı. Haberde Galatasaray'ın uluslararası vizyonu geniş bir teknik adamla çalışmak istediği belirtilirken, sarı-kırmızılıların Moyes'e cazip bir teklif götüreceği; fakat tecrübeli çalıştırıcının buna nasıl yaklaşacağının henüz bilinmediği ifade edildi.

SOUNESS FAKTÖRÜ

Galatasaray tarihinde şimdiye kadar görev yapan tek İskoç teknik adam Graeme Souness oldu. 1994'te Liverpool'dan ayrılmasının ardından İstabul'un yolunu tutan Souness, Galatasaray'da unutulmaz bir yıl geçirdi. Türkiye'de Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nı kazanarak ayrılan Souness, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın santra noktasına Galatasaray bayrağı dikmesiyle hatırlarda yer etti. Yönetim, sarı-kırmızılı camianın gönlünde yer eden Souness'la vatandaş olan Moyes aşısının tutabileceğine inanıyor.

TRANSFER BAĞIMLISI DEĞİL

Dünyanın dev kulüplerinden biri olan Manchester United'da çalışma fırsatı bulan Moyes, diğer dünya devlerine göre daha az transfer bütçesi kullandı. Yaz ayında Everton'dan eski öğrencisi Marouane Fellaini'yi 32.4 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer etti. Moyes yaz sezonunu 1.75 milyon Euro'luk Guillermo Varela transferiyle kapadı. Devre arasındaki 45 milyon Euro'luk Juan Mata transferi ise İskoç çalıştırıcının rekoru oldu.

UNITED'DA ÇÖKTÜ

11 sene Everton'ı çalıştıran David Moyes, bu sezonların tamamnında kısıtlı bütçe ile takımı ilk 10'da tutma başarısını gösterdi. 2004-2009 sezonları arasında 5 sezonda 4 kez takımı UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterdi. 2008'de Avrupa Ligi'nde takımı ile son 16'ya kaldı ve penaltı atışları sonunda Fiorentina'ya malup olarak çeyrek finalin kapısından döndüler. Manchester United macerası Moyes için büyük bir sınav oldu. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gören Manchester United, diğer alanlarda sınıfta kaldı. Ligi 7. sırada bitiren Kırmızı Şeytanlar, uzun zaman sonra Avrupa potasının dışında kaldı. İskoç çalıştırıcının görevine sezon bitmeden evvel son verildi ve futbolcu Ryan Giggs takımı lig bitene kadar çalıştırdı. Moyes'in koltuğunu Louis van Gaal aldı.

Moyes döneminde Everton'da, Wayne Rooney, Tim Cahill, Mikel Arteta, Leon Osman, Tony Hibbert, Phil Jagielka, Leighton Baines ve Steven Pienaar gibi oyuncular parladı.

Webaslan