Galatasaray’da yeni dönem başlıyor. Kevin Grosskreutz transferinde yaşananlar nedeniyle eleştirilerin odağında yer alan Dursun Özbek, sarı-kırmızılı takımda transfere yeni bir boyut getiriyor. Yeni sistemde transfer artık sadece o dönem içinde yapılmayacak. Real Madrid, Barcelona gibi büyük kulüpler transfer çalışmalarına, transfer döneminden önce başlarken, transfer dönemi geldiğinde iş sadece imzaya kalmış oluyor. ‘Ucuz alayım’ derken bir bir ilgilendiği oyuncuları kaçıran Galatasaray da aynı yolu izleyecek. İşte profesyonellerin hazırladığı transferdeki yeni yol haritası:

1- ARAŞTIRMA YAPILACAK

Alınan kararlar gereği mevcut sezon devam ederken eksik bölgeler tespit edilecek ve scout ekibi bu bölgeler için çalışmalar yapacak. Dünyanın birçok yerinden oyuncu araştırması yaparak takımın yapısına uygun genç oyuncular bulunacak ve hocaya sunulacak.

2- İLETİŞİME GEÇİLECEK

Teknik direktörün kabul etmesi halinde bulunan oyuncunun kulübü ile transfer döneminden önce iletişime geçilecek. Transfer konusunda düşünceleri alınacak, fiyat konusunda konuşulacak, zemin yoklanacak.

3- İŞ İMZAYA KALACAK

Artık son gün beklenilmeyecek ve anlaşılan kulüp-oyuncu ile ön protokol imzalanacak ve transfer penceresinin açılmasıyla iş sadece imzalara kalacak. Hem yeni alınan oyuncu takıma erken katılmış olacak hem de hazırlık dönemini takımla geçirmesi sağlanacak.