Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan Emre Can, Bayer Leverkusen'e transfer oldu. Bayern Münih, yaptığı açıklamada Emre Can'ın 4 yıllık sözleşme ile Bayer Leverkusen'e verildiğini ve oyuncunun geri alınma opsiyonunun olduğunu açıkladı.

Emre Can'ın transferi hakkında açıklamalarda bulunan Bayern Münih CEO'su Karl-Heinz Rummenigge, "Emre Can'ın transferi için Bayer Leverkusen ile anlaştıklarını ancak bu ayrılığın kesin bir ayrılık olmadığını ifade etti. Emre Can'ın kendilerinin uzun vadeli planları arasında olduğunu ifade eden Rummenigge, "Emre Can'ın Bayer Leverkusen'de düzenli olarak forma giyeceğini düşünüyorum. Buradaki düşüncemiz Emre'nin Toni Kroos gibi Leverkusen'de oynaması ve daha sonra yüksek verimli olarak bize dönmesi" dedi.

Uzun bir süredir Emre Can'ı transfer etmek için girişimlerini sürdüren ve Bülent Tulun - Erdal Keser ikilisi ile Bayern sportif direktörü Sammer ile görüşen masaya oturan Galatasaray, 19 yaşındaki oyuncuyu bonservisi ile birlikte almak istemişti. Rummenigge'nin Emre Can'ın Almanya içerisinde bir takıma transfer olmasını istemesi ve Emre Can'ın da kararını bu yönde vermesi, Galatasaray'ın transfer sürecine vurulan en büyük darbe oldu. Emre Can'ın Leverkusen'e transfer olmasının ardından Galatasaray'ın listesindeki diğer isimlere yönelmesi bekleniyor.

betsco.net