Mariano:

Yarın çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Taraftarın önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Onlarla birlikte Avrupa Kupaları'nda yolumuza devam etmek istiyoruz. Galatasaray'ın yeri her zaman Avrupa'dır. Galatasaray gibi büyük bir camianın her zaman Avrupa'da olması gerekiyor. Bunun öneminin farkındayız. Dengeli bir grup olduğunu görüyorsunuz. Herkesin bir sonraki tura geçebilme şansı vardı, biz de elimizden gelenin en iyisini yaptık. Yarın çıkıp, taraftarımızla beraber galip gelip yolumuza devam etmek istiyoruz. Porto iyi oynayan bir takım ancak ilk maçı da unutmamak lazım. O maçta baskılı olan, pozisyonları bulan taraf bizdik. Avrupa Ligi'ni de ben Şampiyonalr Ligi'nden ayrımıyorum. Daha önce Sevilla'dayken bu kupayı kazanmıştım. Yine bunu başarmak isterim.

Fatih Terim:

En büyük amacımız Şampiyonlar Ligi'ni bize yakışır bir biçimde bitirmek... Lokomotiv Moskova kazanırsa bizim de kazanmamız gerekecek ancak biz onlardan bağımsız kazanmak istiyoruz.

2000'deki takımla bu takım aynı mı ona bakmak lazım ama öncelikle bir UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak lazım. 90 dakikalar sonunda bunu göreceğiz. Muhakkak ki Galatasaray daha önce bu kupayı kazandı ve bugün de sonuna kadar gitmek isteyecektir. olur ya da olmaz bilemem ama iddiası o yönde olacaktır. Şampiyonlar Ligi'nden de takımlar gelecek ve çok da kolay bir yarışma olacak gibi görünmüyor. Hiç mağlup olmadan o dönem Kopenhag'a gitmiştik. Galatasaray buralara alışkın bir takım.

"İlk maçta biz üstündük"

Porto'yla oynadığımız ilk maça baktığımda bugün o maçtaki pozisyonları bir lig maçında bile bulamadığımızı düşünüyorum. İlk maçtaki oyundan da memnundum. O gün golü atanlar bugün gruptan çıkıyor.

"Diğer kulüpler 100'e 200'e transfer yapıyor, biz satmadan alamıyoruz"

Biz grubumuzda mücadele eden diğer takımlardan farklı bir konumdayız. UEFA cezamız ve ligde yaşadıklarımız dolayısıyla eşit koşullarda yarışmıyoruz. Bazı konuları değerlendirirken bunların da dikkate alınmasını istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde katılanlar, 100'e 200'e alırken siz satmadan bile alamıyorsunuz. Bu bir sebep bahane değil, bu bir gerçek.

"Atılan tweet'ler işin magazini"

Şampiyonlar Ligi'nde yüksek kalibrede oynanan bir oyunda yapılan sosyal medya paylaşımlarını işin eğlencesi olarak görüyorum. Onlar (Schalke) turu garantilediler ve sevinçle bazı tweet'ler atılmış olabilir. İşin magazin tarafı bu tür konular... Gönül isterdi ki, bugün biz de "Haydi Lokomotiv Moskova" diye tweet atalım. Ama şartlar bizi bu duruma getirdi. Bu yüzden "Haydi Galatasaray" demekte fayda var.

Koca bir takımı bir oyuncuya bağlamak doğru değil. Koca Galatasaray takımı, Gomis'in yerine iki santrafor alma amacı olmasa Gomis'i verir mi? Satmayan alamayan bir takımdan bahsediyoruz. Önce bonservissiz oyunculara bakıyorsunuz, ama onların da hepsi size uygun olmuyor. Bazı anlar vardır, bazı kararlar almak zorundasınızdır. O an aldığınız kararlarla bugün sorulara verdiğiniz cevaplar uyuşmayabilir. O zamanın şartları farklıydı. Durupdururken biz gol kralına neden 'Hayır' diyelim? Ekonomik sebepleri olmuş, yönetimsel sebepler olmuş, performans sebepleri olmuş... Söyledikelrimiz de Galatasaray menfaatinedir, söylemediklerimiz de... Gomis iyi bir golcüdür. Olsaydı bazı şeyler farklı olabilirdi. Bugün biz gruptan çıkıyor olsaydık, bu kimsenin aklına gelmeyecekti.

"Durupdururken Gomis'e neden 'Hayır' diyelim?"

Koca bir takımı bir oyuncuya bağlamak doğru değil. Koca Galatasaray takımı, Gomis'in yerine iki santrafor alma amacı olmasa Gomis'i verir mi? Satmayan alamayan bir takımdan bahsediyoruz. Önce bonservissiz oyunculara bakıyorsunuz, ama onların da hepsi size uygun olmuyor. Bazı anlar vardır, bazı kararlar almak zorundasınızdır. O an aldığınız kararlarla bugün sorulara verdiğiniz cevaplar uyuşmayabilir. O zamanın şartları farklıydı. Durupdururken biz gol kralına neden 'Hayır' diyelim? Ekonomik sebepleri olmuş, yönetimsel sebepler olmuş, performans sebepleri olmuş... Söylediklerimiz de Galatasaray menfaatinedir, söylemediklerimiz de... Gomis iyi bir golcüdür. Olsaydı bazı şeyler farklı olabilirdi. Bugün biz gruptan çıkıyor olsaydık, bu kimsenin aklına gelmeyecekti.

Fatih Terim: "Gomis'e hizmetleri için teşekkür ediyorum. Ancak koca Galatasaray takımı Gomis'in yerine 2 oyuncu alma niyeti olmasa Gomis'i verir mi? 1 değil 2 oyuncu alacağız denildiği için biz de satışına onay verdik."

Fatih Terim: "Durup dururken gol kralını biz niye gönderelim? Ekonomik, idari sebepleri olmuş ki böyle bir karar verilmiş. Gomis iyi bir golcüydü, olsaydı bazı şeyler farklı olabilirdi."

Fanatik