FIFA, Galatasaray’ın Alman ekibi Borussia Dortmund’tan kadrosuna kattığı Kevin Grosskreutz’a, zamanında Transfer Eşleştirme Sistemi’ne (TMS) kaydının yapılmadığı gerekçesiyle lisans hakkı vermedi.

Sarı-kırmızılılarda gerçekleşmeyen transferin sorumlusu olarak ise Uğur Yıldız gösteriliyor. İdari menajer Cenk Ergün’ün yardımcısı Uğur Yıldız’ın FIFA’ya imzasız belgeleri gönderdiği belirtiliyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Uğur Yıldız’ın istifa ettiği öğrenilirken Galatasaray cephesinden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

İşte yaşananlar...

Galatasaray yönetimi, konu ile ilgili sorumlu olarak belirlediği Uğur Yıldız’a ulaşmaya çalıştı fakat ilk etapta başarılı olamadı. Yıllık izne ayrılan Yıldız, istifa ettiğini telefon ile yönetime bildirdi.

FIFA, Grosskreutz transferinde yaşanan eksik evrak konusunun ayrıntılarını gün içinde Galatasaray'a yollayacak. Sarı kırmızılılar, FIFA'nın raporundaki detaylara göre hareket edecek. Yönetim bir yandan Grosskreutz transferi ile ilgili hukuki olarak haklarını savunmak için araştırmalara başladı. Başkan Dursun Özbek, konuyla alakalı olarak başkan yardımcısı Avukat Eşref Alaçayır ile görüşerek durum değerlendirmesi yapacak. Ancak bu konuda FIFA’nın tavrının değişmesi beklenmiyor.

1 Ocak 2016’ya kadar Galatasaray forması giyemeyecek olan Grosskreutz, antrenmanlarda ve özel maçlarda takımdaki yerini alabilecek. Alman futbolcu, önümüzdeki hafta İstanbul’a gelerek çalışmalarına başlayacak.