Galatasaray'ın Kasımpaşa’dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Ryan Donk, idmanlardaki performansıyla yeni hocası Mustafa Denizli’nin gözüne girmeyi başarırken, Melo’nun boşluğunu doldurup dolduramayacağı merak konusu oldu.
29 yaşındaki oyuncunun Galatasaray formasıyla neler yapabileceğini, eski takım arkadaşı ve aynı zamanda hocası olan Şota Arveladze’ye sorduk. 2006-2007 sezonunda Donk 20 yaşında, Şota da 33 yaşındayken, ikisi de Hollanda’da Alkmaar forması giyiyordu. Şota daha sonra Donk’u, teknik direktörü olduğu Kasımpaşa’ya getirmişti.

‘Çok çabuk geliştirdi’
FANATİK’e özel açıklamalarda bulunan Şota, Donk’u ‘Lüks bir oyuncu’ olarak tanımlarken, “Onunla aynı takımda oynadım. O zaman çok gençti, çabuk gelişti. Sonra Türkiye’ye geldi bizimle.  İyi de performans gösterdi. Şimdi Galatasaray’da. Bu yükselişi fazlasıyla hak etti” dedi.
‘10 kişiden 30 bine’
Artık bundan sonrasının önemli olduğunu vurgulayan Şota, “10 kişiye karşı oynamakla, 30 bin kişiye karşı oynamak arasında fark var. Bana göre Donk Galatasaray’da iyi motive edilirse, yani yüksek konsantrasyonla oynarsa, takıma katkısı çok büyük olur. Çünkü o gerçekten çok yönlü ve kaliteli. Her yerde oynayabiliyor, daha ne olsun. Bu yüzden lüks oyuncu diyorum onun için. Yeter ki iyi motive edilsin. Çünkü şu an ondan beklenti yüksek. Avrupa ve lig yarışı var. Büyük takımda oynamak kolay değil. Donk’un yetenekleri buna yeterli ama dediğim gibi motivasyonu iyi olmalı” ifadelerini kullandı.

Şota yine kontrayı yaptı
Ryan Donk’un Galatasaray’a maliyetinin fazla olup olmadığını sorduğumuz Şota, kendine has esprili üslubuyla, “Donk’a verilen para tartışılabilir. Ben bu konuda yorum yapmıyorum, çünkü parasını ben ödemeyeceğim. Ödeyen düşünsün. Büyük hedefler var sonuçta. Ona göre transfer yapmak zorundasınız” cevabını verdi.