Abdurrahim Albayrak, Galatasaray'ın Sivasspor'u deplasmanda 3-2 yendiği maçın ardından stat çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'dan gelirken basın mensuplarına "Takıma güveniyoruz. İnancımız sonsuz, futbolcu kardeşlerimizin de inancı sonsuz" dediğini anımsatarak, "O inancımızı sahaya yansıttık. Devre arası soyunma odasında beraber konuştuk ve çok zor bir deplasmandan 3 puanı aldık" diye konuştu.

Medicana Sivasspor'un Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük görevine gelmesinin ardından inanılmaz bir çıkış yakaladığını dile getiren Albayrak, "3 puan alacağımıza inandık. İstanbul'a 3 puanla döndüğümüz için son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Taraftarlardan gelecek hafta Türk Telekom Arena'da oynayacakları Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyessspor maçında tribünleri tıklım tıklım doldurmalarını isteyen Albayrak, takımın iyi bir hava yakaladığını vurgulayarak, taraftarın desteğini arkalarında görmek istediklerini belirtti.  

Karşılaşmanın hakemlerini değerlendirmesi istenen ve devre arasında soyunma odasında ne konuşulduğu sorulan Albayrak, hakemlerle ilgili konuşmak istemediğini, konuşmayacağını, hakem camiasına saygısının sonsuz olduğunu söyledi. Kimsenin hakkının yenmesini istemediğini dile getiren Albayrak, soyunma odasında şampiyonluk için Sivas'tan 3 puanla dönmeleri gerektiğini konuştuklarını ve futbolcuların da tek bir ağızdan "Biz şampiyon olacağız" dediklerini anlattı.

Abdurrahim Albayrak, başta teknik direktör Hamza Hamzaoğlu olmak üzere teknik heyeti tebrik ettiğini, futbolcuları alınlarından öptüğünü belirtti. Felipe Melo'nun sakatlığının sorulması üzerine Albayrak, Melo'nun Sivas'ta çıktığı idmanı belindeki ağrının devam etmesi üzerine yarıda bıraktığını söyledi. Albayrak, Melo'nun takım için önemli bir oyuncu olduğunu, gelecek maçlarda takıma katkı sağlayacağını belirtti.

Sivasspor maçında Melo'nun yerine forma giyen Hamit Altıntop'un da iyi oynadığını aktaran Albayrak, "Görüyorsunuz çıkan oyuncu giren oyuncu hepsi iyi oynuyor. Demek ki biz o özlediğimiz rekabeti de yakaladık. Hepsinden çok memnunuz" dedi.

Abdurrahim Albayrak, Sivasspor yöneticilerine ve taraftarlarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bütün kulüplerin bence bazı dersler alması lazım. Dün, tesislerini soyunma odalarına varıncaya kadar bize açtılar. Türk futbolunda bunlar güzel şeyler. İnsanlar bunları görmek istiyor. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Ali Dürüst'ün açıklamaları

Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst de her maçın zor olduğunu belirterek, "Bu, en zorlarından biriydi. Artık tek tek final maçlarına çıkıyoruz. Hava şartları müsait değildi ama Sivas'a erken gelip idman yapmakla akıllılık etmiş olduk. Bu zor havaya rağmen hem 3 puan aldık hem de burada keyifli bir gün geçirdik" dedi.

Şampiyonluk yarışına ilişkin soru üzerine Ali Dürüst, "Bu rekabet güzel. Esasında özlediğimizde bu. Ligin değerini artırıyor, izlenme oranını artırıyor. Temennim, bu yarış, sonuna kadar göğüs göğüse devam etsin, bunun sonunda ipi biz göğüsleyelim" ifadelerini kullandı.