Almanya U21 Takımı ile önemli başarılara imza atan ve Milli Takım ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak Kuntz'un yardımcısı da belli oldu. Futbolseverlerin yakından tanıdığı Mustafa Doğan, Alman hocanın ekibinde yer alacak. TFF'nin Stefan Kuntz ve Mustafa Doğan'ı önümüzdeki hafta resmen duyurması bekleniyor. Son yıllarda yorumculuk yapan Mustafa Doğan'ın kim olduğu ve kariyeri, bu son dakika gelişmesinin ardından merak konusu oldu.

MUSTAFA DOĞAN KİMDİR?

Mustafa Doğan, 1 0cak 1976 yılında Isparta'da dünyaya geldi, 2 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'nın Duisburg şehrine taşındı. Futbol hayatına TV Asberg takımında başlayan Mustafa Doğan, 1993 yılında KFC Uerdingen'e transfer oldu ve dikkatleri üzerine çekti. 17 yaşında Alman pasaportu aldı ve o zamanın teknik direktörü Friedhelm Funkel tarafından profesyonel takıma alındı. 15 Mayıs 1994'te ilk 2. Bundesliga maçında Wuppertaler SV karşısında son dakikada oyuna girdi. Sonraki hafta ligin son haftasında da son 4 dakika forma giydi. lig ikincisi olarak Bundesliga'ya yükseldiler.

Doğan, ilk Bundesliga maçında 19 Kasım 1994'te SV Werder Bremen karşısında 90 dakika forma giydi. Daha sonra sezonun son iki maçında da forma giydi. Doğan, asıl patlamasını sonraki sezon yaptı. Lig sonunda sonuncu olarak ikinci lige düştüler. Mustafa Doğan ise 28 maçta forma giyerek takımın önemli isimlerinden biri oldu.

1996'da Türkiye'ye geri dönen Mustafa Doğan, Fenerbahçe 'ye transfer oldu. 18 Ağustos 1996'da Gaziantepspor'a deplasmanda 2-0 yenildikleri maçta ilk kez Fenerbahçe formasını giydi. Bu yenilgi sonrası formayı kaybetse de sene sonuna doğru yeniden kadroya girdi. Kariyerinde ilk kez Avrupa kupalarında forma giyen Doğan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe formasını 3 kez giydi.

(Fanatik)