Glasgow Rangers'ın teknik direktörlüğünü yapan eski İngiliz futbolcu Steven Gerrard, Hibernian maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.İskoç futbolunda son dönemde yaşanan şiddet olaylarından duyduğu kaygıyı dile getiren Liverpool efsanesi, sözü Galatasaray-Fenerbahçe maçına getirdi. İşte Gerrard'ın o yorumları:

"İskoç futbolu hakkında pek çok pozitif değerlendirmede bulunabiliriz ancak bu tür şiddet olayları devam eder ve artarsa yıldız futbolcuları buraya çekmek zorlaşacaktır."

"Futbolcular, İskoçya'ya büyük maçlarda oynamak için geliyorlar. Buradaki tribünler genelde süper. İskoç taraftarlar genel olarak mükemmel ama yaşanan olaylar, buraya gelme ihtimali olan oyuncuları kötü etkileyebilir."

"Menajerler, teknik sorumlular, oyuncular, taraftarlar ve medyanın oyunun imajını iyileştirmek adına büyük sorumlulukları var. Yalnızca bu ülkedeki insanlardan bahsetmiyorum. Zira bu maçlar, bütün dünyada izleniyor."

"Taraftarlar olay çıkardığında veya sahaya yabancı madde atıldığında bunlar, tüm dünya tarafından görülüyor. Bu da İskoç futbolunun imajını kesinlikle zedeliyor. Bu imajı korumaksa hepimizin görevi. Çünkü oyuncular için en önemli şey güvenliktir."

"Ancak dünyanın güneyi de bu konuda mükemmel değil. Oyuncuyken basın toplantılarında pek çok defa sahaya atılan bozuk paralardan ya da taraftarların oyun alanına girmesinden konuştuğumuzu hatırlıyorum."

"Şahsen kötü bir şekilde yaralanmış bir oyuncu hakkında konuşmak istemem. Atılan bir bozuk para ya da şişe hayat boyu sürebilecek sakatlıklara sebebiyet verebilir. İskoç polisi ve bunları önleyebilmek için ellerinden geleni yapıyor."

"Bu, tüm dünyada yaşanan genel bir problem. Yalnızca İskoçya'ya özgü değil. Örneğin Türkiye'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan bir maça giderseniz orada da olayların çıktığını görürsünüz. Bu tek kelimeyle hayal kırıklığı."

(Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler).