UEFA’nın kıta çapında 9 kulübe verdiği cezalar, başka bazı kulüpleri ise heyecanlandırdı. Çünkü UEFA mali kriterlere uyulmadığı için verilen cezalardan gelecek paraları başka kulüplere dağıtacak. Başkan Michel Platini ile Genel Sekreter Gianni Infantino’nun önümüzdeki günlerde buradan gelecek paraları nasıl dağıtacaklarına dair Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile bir görüşme gerçekleştirecekleri bildirildi.

UEFA yetkililerinin toplamda 114 milyon sterlini bulan bu meblanın sadece bu sezon ve gelecek sezon Avrupa’da mücadele eden 237 takıma bölüştürülmesini istemedikleri, rakiplerinin aşırı harcamalarından etkilendiklerini düşündükleri ulusal liglerdeki diğer takımların da faydalanmasını istedikleri belirtildi.

Böylece paranın İngiltere’nin de içlerinde bulunacağı 5 ülke arasında dağıtılacağı ve yaklaşık 300 ekibi etkilemesinin beklendiği ifade edildi. Bu gelişmelerin ortaya çıkmasıyla İngiltere’deki futbol kulüplerine yakın internet siteleri haberi müjde olarak duyurdular.

Stoke yerel basınından The Sentinel, durumu Premier Lig ekibi Stoke City’nin başına talih kuşu konduğu şeklinde yorumladı: “UEFA parayı, ceza alan kulüplerin bulunduğu liglerdeki tüm takımlara paylaştıracak. Stoke City bu durumda 400 bin sterline yakın bir beklenmedik kazanca kavuşacak”.

Skorer