Detaylar şöyle...

SON ADAY IBANEZ

Stoper takviyesi için Roma'dan Mert Çetin, Sampdoria'dan Murillo'da sonuca ulaşamayan Galatasaray, rotayı Atalanta'dan Roger İbanez'e çevirdi. Cimbom'un 21 yaşındaki Brezilyalı stoper için İtalyan kulübüne (Atalanta) kiralama teklifi yaptığı öğrenildi. 21 yaşındaki Ibanez, Ocak 2019'da 4 milyon euroya alınmıştı.

MERT İÇİN BEDEL YÜKSEK

Öncelikle yerli olması nedeniyle Mert Çetin'i isteyen sarı-kırmızılılar, Avrupa Şampiyonası öncesi form tutmak isteyen oyuncunun gelmek istemesine karşın Roma engeline takıldı. İtalyanlar, 6 ay için 1 milyon Euro gibi yüksek bir kiralama bedeli isteyince görüşmeler tıkandı. Milli oyuncunun bu duruma oldukça üzüldüğü ifade edildi.

JEISON MURILLO ELDEN KAÇTI

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Jeison Murillo'nun yeni takımı resmen belli oldu. Valencia'nın Sampdoria'ya kiraladığı 27 yaşındaki Kolombiyalı stoperin, İtalyan ekibiyle olan sözleşmesi feshedildi. Okay Yokuşlu'nun da formasını giydiği Celta Vigo, Valencia ile anlaşarak Jeison Murillo'yu kiralık olarak kadrosuna kattı. Celta Vigo'dan yapılan resmi açıklamada, sezon sonuna kadar kiralanan Jeison Murillo'nun satın alma opsiyonun da olduğu duyuruldu. İspanyol basını, satın alma opsiyonunun 16 milyon euro olduğunu öne sürdü.

LUIS ABRAM EL YAKTI

Mert Çetin ve Murillo transferlerinde yol alamayan G.Saray, Arjantin'in Velez kulübünde forma giyen Luis Abram'a yöneldi. Arjantin basınındaki haberlere göre, sarıkırmızılı yönetim, Terim'in de onay verdiği 23 yaşındaki stoperin bonservisi için 3.5 milyon euro önerdi. Ancak Velez yönetiminin bu teklifi az bulduğu ve görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

ROMA İLE GÖRÜŞÜLECEK

Sol ayaklı stoper arayışında olan Galatasaray'ın Juan Jesus'u kiralamak için harekete geçtiği öğrenildi. Hatta Galatasaraylı bir yöneticinin, hem Nzonzi hem de Jesus'un durumuna görüşmek için Roma'da olduğu bildirildi. Roma'da süre bulamayan ve forma giyeceği bir takıma gitmek isteyen 28 yaşındaki Juan Jesus'u Galatasaray kadar Fiorentina da istiyor. İki takım arasında ciddi bir rekabetin yaşanacağı belirtiliyor.

JUAN JESUS KİMDİR?

Juan Jesus 10 Haziran 1991'de Brezilya'nın Belo Horizonte şehrinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine İnternacional takımında başladı. Stoper pozisyonunda oynayan Jesus 30 Ocak 2012'de 3.8 milyon euro'ya İnter'e transfer oldu. 2016'da Inter'den Roma'ya giden Jesus'un ismi bu dönemde Beşiktaş ile de anıldı. Roma 1 Temmuz 2017'de Juan Jesus'un bonservisini 8 milyon euro'ya aldı. (Fotomaç)

ERAY CÖMERT LİSTEDE

G.Saray'da hedef stoper transferini bu hafta içinde bitirmek... Birinci öncelik Roma ile görüşmelerin devam ettiği Jesus'ta. Jesus'un alternatifi ise yabancı sıkıntısı yüzünden Basel'de forma giyen bir başka Türk stoper Eray Cömert... İki oyuncudan hafta sonuna kadar beklenen cevap gelmezse bu kez rota yeni adaylara dönecek.

Kaynak: Sporx