Bu sezon devreye girecek olan yabancı kontenjanından dolayı yabancı transferinde temkinli davranan Galatasaray, Chedjou ve Erman Kılıç'ın ardından rotasını iç transfere çevirdi. Gökhan Zan ve Aydın Adiosbet Yılmaz'ın sözleşmesini uzatmaya hazırlanan Galatasaray'da sürpriz bir imza da Engin Baytar'dan gelecek.

TAKIMIN EN AZ KAZANANI OLABİLİR!

Galatasaray ile olan sözleşmesi sona erecek olan Engin Baytar'ın takımda kalmasını isteyen Fatih Terim, başkan Ünal Aysal'a verdiği raporda Baytar ile sözleşme yenilenmesini istedi. Engin Baytar ile prensip anlaşmasına varan sarı-kırmızılı yönetim, 30 yaşındaki futbolcuya bir önceki sözleşme şartlarında yüzde 10'lık bir iyileştirme yaparak yeni bir sözleşme önerdi. Almanya'da ailesinin yanında tatilini geçiren Engin Baytar'ın yeniden sarı-kırmızılı formayı giymek istemesi transfer sürecini kolaylaştırırken; 22 Haziran'dan yapılacak olan seçimlerin ardından resmi imzaların atılabileceği iddia edildi. 

AYKUT ERÇETİN'E YARIM SEZON İÇİN 200 BİN EURO

Trabzonspor'dan Galatasaray'a bonservis bedelsiz transfer olan Engin Baytar, sarı-kırmızılı kulüp ile yıllık 400 bin euro garanti ve maç başına da 15 bin euro üzerinden anlaşmaya varmıştı. Engin'in sözleşmesinde ayrıca 20 maç ve üzerinde oynarsa 400 bin euroluk rakamın 600 bin euro olarak değişeceği maddesi de vardı. Galatasaray'ın en az kazanan 5 oyuncusundan biri olan Engin Baytar, Galatasaray'da oynadığı maç sayısı toplam 10'u geçmeyen Furkan Özçal, Çağlar Birinci, Ufuk Ceylan'dan daha az kazanıyor. Galatasaray'da Çağlar Birinci 900 bin euro, Furkan Özçal yıllık 700 bin euro, Okan Derici 150 bin euro ve Aykut Erçetin de yarım sezon için 200 bin euro almıştı.

Webaslan