Şükrü Ergün, Bruma konusunda gündeme gelen haberlerle ilgili olarak; “Bir haftadır özel işlerim nedeniyle Rusya’daydım. Geldim ki, Bruma’nın kiralanması ile ilgili bir bardak suda fırtına koparıyorlar, yapılan yorumlara anlam veremiyorum. Ne yapsaydık, federasyonun sözcüsü Sayın Mete Düren gibi ‘yalan beyanda’ mı bulunsaydık federasyona? Yani Bruma ile gizli bir sözleşme yapıp, kasaya kilitleyip, ‘Biz sözleşmemizi feshettik’ diyerek, Mete Düren’in Beşiktaş’ta yöneticilik dönemindeki gibi yalan beyanda mı bulunsaydık?” dedi.

Düren’in “etik” sözlerine cevap veren Ergün; “Mete Düren Delgado konusunda bize akıl öğretiyor , ‘Biz federasyona sözleşmemizi feshettiğimizi bildirdik, lisansını iptal ettirdik ama futbolcuyla gizli bir sözleşme imzalayıp kasamıza kilitledik’ diyor. Bu yaptığını açıkça, gururla söyleyen kişi bugün Galatasaray’ı etik olmayan davranışla suçluyor. Galatasaray hiçbir kanunsuzluğun içinde olmaz!” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı ile polemikleri hakkında da konuşan Şükrü Ergün; “Abdullah Kiğılı açıklama yapmış, etik değil diye; O’na ne? Diyor ki, ‘mikrofonu seven basın sözcüsü; ben 1 haftadır yokum. Bu adam bana kafayı taktı galiba. Bunlar hep aczin ifadeleri! “Gaziantepspor ile anlaştık, Bruma’yı kiralayacağız. Eğer Bruma sezon sonuna kadar iyileşir, 1-2 maç oynarsa, o zaman ne diyecek bu ahkam kesenler?” diyerek sözlerini noktaladı.