Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Sözcüsü Şükrü Ergün, "Fenerbahçe yönetiminin gerekirse ligden çekiliriz, havuzdan çıkarız" açıklamasıyla ilgili olarak, "Bunlar çok kolay söylemler. Bunlar bir kere dile getirilir. Tekrarlanmaz. Gereği yerine getirilir. Bunun gerçeği dönüşme olasılığı sıfırdır. Bu yeni dile getirilmiş bir konu değil. Herkesin bildiği gibi daha önce de söylendi. Bu bir kere söylenir gereği yapılır. Çok sık söylenmeye başlayınca ne inandırıcılığı ne de yaptırımı kalır" dedi.
 
VERİLEN PENALTILAR; BİZİM MAÇTA VERİLMEYEN PENALTI... KAMUOYUNUN TAKDİRİNDE...
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ergün, hakem hatalarıyla ilgili olarak, "Her şey kamuoyunun gözü önünde cereyan ediyor. Verilen pehaltılar ortada. Bizim maçımızda verilmeyen penaltı ortada. Takdir kamuoyunun" ifadelerini kullandı.
 
LONDRA'DA RÖVANŞ ZOR OLACAK; AMA BİZ İNANÇLIYIZ
Ergün, "Stamford Bridge'de işimiz kolay değil; ama olmayacak bir şey de değil. Galatasaray bunu daha önce de yaptı. Yine tekrarlayacak diye ümit ediyoruz" dedi.
 
BURAK'A YAPILAN İNSANLIK SUÇU. YÖNETİMDE, MAHKEMEYE GİDİP GİTMEYECEĞİMİZE KARAR VERECEĞİZ
 
Ergün, "Burak'a yapılan bir insanlık suçu. Bu silahlı saldırı olarak görülebilir. Tribünden çakı atılıyor. Bu şahdamarına gelse ne olacak (?) Bence bu adli sorundur bu. Yönetim Kurulu toplantısında mahkemeye başvurup başvurmayacağımıza kara vereceğiz. Kalecinin gözüne lazer tutma meselesini tasvip etmiyoruz. Kasten adam yaralama gerekeçesiyle başvuru yapıldı. Acaba bu bıçak atma meselesinde nasıl bir başvuru yapmak gerekir" şeklinde konuştu.
 
UMARIM SEZON SONUNDA BU KAYIPLARI ÇOK ARAMAYIZ

Şükrü Ergün, puan kayıpları için "Umarım sezon sonunda bu hesapta olmayan puan kayıplarını çok aramayız. Hiç hesapta olmayan 2 puan kaybettik Rize'de. Artık puan kaybına tahammülümüz yok. Deplasmanlarda yaşanan puan kayıpları, bu konuda bir zayifetimiz olduğunu gösteriyor; ama şampiyonluk yarışı açısından karamsarlığa kapılmış değiliz. Bizim futbolcu ve teknik kadromuza güvenimiz tam. Sezon sonunda mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum"  dedi.
 
DROGBA'NIN KENDİSİNİ TOPARLAMASI GEREKİR
Dider Drogba konusunda ise Ergün, "Drogba'nın Rize kadrosunda olmaması hocanın taktiridir. Londra'daki rövanşa hazırlıyor olabilir. Bana Drogba'nın biraz dinlendirilmesi, kendini toparlaması, Chelsea maçına hazırlanması gerekir. Mancini bunu düşünerek, Rize'ye götürmeme kararı almış olabilir" diye konuştu.