Sarı-kırmızılıların ligde yarın oynayacağı rakibine Yiğit Gökoğlan ile Bruma'yı vermesi tepkilere neden oldu. Özellikle Fenerbahçeli taraftar, sosyal medya aracılığıyla bunu eleştirirken, bu durumun bir nevi şike bile sayılabileceği, etik yanının hiç olmadığı dile getirildi.

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, "Galatasaray gayri kanuni hiçbir şey yapmaz. Yasalara aykırı hiçbir eylemin içinde de olmaz. Bize tepki gösteren Fenerbahçelilerin etik anlayışını da biliyoruz. Bu bizi bağlamaz" dedi

Yiğit Gökoğlan'ı isteyen Gaziantepspor'a Bruma'yı kiralaması durumunda onay veren ve Yiğit'in yarım sezon için alacağı ücreti de ödemeyi kabul eden sarı-kırmızılılar, böylece bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor. Ancak Gaziantepspor'un oynamayacak bir oyuncuyu kiralaması diğer kulüpler tarafından da anlamlı bulundu.

Özellikle Fenerbahçelilerden gelen tepkilere yanıt veren Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'a bu konuda kısa ve öz bir açıklama yaptı: "Galatasaray gayri kanuni hiçbir şey yapmaz. Kanuna aykırı hiçbir eylemin içinde de olmaz. Fenerbahçelilerin etik anlayışını biliyoruz. Bu bizi bağlamaz."

Etik değil ama!
TFF Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Galatasaraylı Bruma’nın başka bir kulübe kiralanması konusunda kendilerine herhangi bir başvuru yapılmadığını söyledi. Düren, “Böyle bir başvuru durumunda, bu hususun etik olmadığı kanaatini taşımakla birlikte, iki kulüp ve oyuncunun anlaşması durumunda TFF’nin müdahil olmasını gerektiren bir husus bulunmamaktadır” diye konuştu.