Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, 25 Ağustos Pazartesi günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa'da oynanacak TFF Süper Kupa maçının gelirinin, Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacağını anımsatarak, taraftarlara birlik çağrısı yaptı.

Arif Koşar, yaptığı açıklamada, TFF olarak yaraların sarılması noktasında ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu nedenle Süper Kupa'da elde edilecek tüm gelirleri, Soma'daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız. Bu noktada çok önemli bir hassasiyet gösteren güzide kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray'ın başkanları ve yönetim kurullarına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin de tribünde bulunacağını açıklayan Arif Koşar, Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlara, mücadeleyi kardeşlik maçı olarak görmeleri çağrısında bulunarak, şöyle devam etti:

"Maden şehitlerimizin ailelerinin acılarını bir nebze de olsa azaltmak için onları da maça davet ettik. Belediye başkanı ve kaymakamımızın destekleriyle, bütün aileleri tespit ettik ve milli takımların seyahat otobüsleri ile Soma'dan alıp Manisa'ya getireceğiz. Manisa mülki erkanı ve TFF Yönetim Kurulu'nun da katılacağı bir yemekte bir araya geleceğiz ve bu yemeğin ardından stadyuma geçeceğiz. Onlara tribünde özel bir yer ayırıp maçı izlemelerine olanak sağlayacağız. Yaptığımız tüm çalışmalar, maden şehitlerinin ailelerinin, eşlerinin, çocuklarının acılarına ortak olmak. Bir Manisalı olarak tüm Fenerbahçeli ve Galatasaraylı Manisalılardan ricam; bu maçı bir derbiden ziyade bir birleşme, bir kardeşlik maçı olarak görmeleri. Bunu tüm Türkiye'ye göstereceğimize eminiz. Duyarlı davranışlarından dolayı şimdiden her iki kulübümüzün kıymetli taraftarlarına teşekkür ederim."

"Maçı herkes ücretli izleyecek"

Arif Koşar, TFF Süper Kupa Finali'nin bir yardım maçı olacağını vurgulayarak, Türkiye'de ilk kez bir uygulamaya imza atarak, protokol dahil, maçta görevli basın mensuplarının da ücret karşılığı stada gireceğini açıkladı.

Kale arkası tribünlerin 75, kapalı ve Tarzan tribünlerinin 150, protokol tribün biletinin de 250 lira olduğunu anımsatan Arif Koşar, "Bu mücadeleyle birlikte Türkiye'de ilk kez yapılacak bir uygulamaya imza atacağız. Protokol dahil, görevli basın mensupları da maça ücret karşılığı girecek. Maçta görev alacak hakem arkadaşlarımız, mücadeleyi herhangi bir ücret almadan yönetecek. Maçta görev yapacak emniyet mensuplarımız, alması gereken ücretleri almayıp Soma'ya bağışlayacak. Bu nedenle her yönüyle Soma için tam bir destek maçı olacak" ifadelerini kullandı.

Arif Koşar, internetten yapılan bilet satışının yoğun ilgi gördüğünü, 18 Ağustos Pazartesi günü gişelerden bilet satışının başlayacağını kaydederek, "Soma, İzmir ve Manisa'da hem Galatasaraylılar hem de Fenerbahçeliler için ikişer ayrı noktada bilet satışı yapılacak. Bunu yapma nedenimiz bölge insanına destek için oynanan bir maçta, bölge insanının bilet almasına imkan vermektir" dedi.

Soma'da da belirlenecek noktalarda bilet satış yerleri kurulacağını bildiren TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, "Soma yararına yaptığımız bir etkinlikte, bölge insanının biletlere kolaylıkla ulaşımlarını sağlamakla yükümlüyüz" ifadesini kullandı.