Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Barış, "Benim için iyi bir sezon oldu. Bundesliga 2'de oynamam, kariyerim açısında geri adım olarak yorumlanmış olabilir; ama gerçek böyle değil. Almanya'da futbol fizik güce ve kondüsyona dayalı, ben de güce bağlı futbol oynadığım için bu nedenle benim için harika bir dönem oldu. Uzun sakatlık sürecinin ardından kendimi yeniden topladım. Eski günlerime döndüm" dedi.

TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYORUM; ÇOK SAYIDA TEKLİF VAR

Türkiye'de Süper Lig'den birden fazla teklif aldığını dile getiren tecrübeli orta saha, "Görüşmeler devam ediyor. Ben de sıcak bakıyorum. Bir buçuk sene Almanya'da oynadım; artık dönmem gerektiğini düşünüyorum. Çocuğum oldu, ismi Barış Can. Benim için yeni bir sayfa açıldı. Takımların ismi veremem, ama şu anda mukavelem de devam ediyorum. Ama Türkiye'ye gelmeyi arzu ediyorum. Çok değerli kulüplerle görüşüyorum. Onlar da ligi iyi bitirmek istiyorlar. Bu nedenle isim vermem doğru olmaz" diye konuştu.

GALATASARAY ÇOK KÖTÜ BİR SEZON GEÇİRMEDİ

Galatasaray'ın durumuna de değinen Barış Özbek, "Bence o kadar da kötü bir sezon olmadı. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldiler. Bu azımsanacak bir başarı değil. Sonuçta Avrupa'nın en güçlü takımlarından bir tanesine karşı oynadılar. Türk Ligi'nde kötü sonuçlar olabilir, ama önemli olan bu zamanda takımı desteklemek. Ben de Galatasaray'da şampiyonluklar, kupalar kazandım; ama sonrasında düşüşe geçtiğimiz dönemde çok eleştirildik. Futbolda bunlar olabilir. Bence önemli olan her zaman desteklemek. Galatasaray büyük takım, bunların üstesinden gelebilir" dedi.

ÇOCUKLUĞUMDAN BU YANA GALATASARAYLIYIM. HAYALLERİMDEKİ TAKIMDA OYNADIM. BU YÜZDEN ÇOK GURURLUYUM 

Galatasaray'da oynadığı 4 yılı rüya olarak nitelendiren Barış, "4 sene benim için güzel geçti. Şampiyonluklar yaşadım. Galatasaray benim için her zaman özel bir kulüp olacaktır. Şampiyonluklar yaşamak, özel orada özel futbolcularla oynamak herkese nasip olmayacak bir şeydir. Küçüklüğümden bu yana Galatasaraylıyım. Hayalim takımında oynadım. Bunu kaç kişi başarabilir? Önemli olan bu. Bu nedenle çok gururluyum. Güzel bir dönem oldu benim için"