Digiturk’un yaptığı anlaşma üzerinden beIn Sports’un elinde 2021-22 sezonunu da yayınlama hakkı var. Ancak rakam çok yüksek. Katarlı firma bu hakkı kullanmak istemiyor. Elinde şu anda D Paketi var. Süper Lig, 1. Lig, yurtdışı satışı, radyo, özet ve bant yayınlarının tüm hakları Digiturk’ün elinde. Sezon başı itibariyle 1. Lig maçlarının yayını TRT’ye satıldı. Eğer talip çıkmazsa maçları yapılan anlaşma üzerinden yayınlamak zorunda. Katarlılar mobil, yurtdışı satışı, radyo, özet ve bant yayınlarını satmaya hazır. Ancak talip yok. Bir sonraki ihalenin yapılma tarihi 2022, hayata geçme tarihi ise 2022-23 sezonun başlangıcı.

Digiturk 2010’da yapılan ihaleyi 321 milyon Dolar ödeyerek aldı. Ancak 2015 yılında beIn Sports’a geçti. Sözleşmenin son senesinde yani 2016 yılında kulüplerin kasasına giren KDV ile beraber 367 milyon Dolar girdi. 2016 yılında bein Sports ihaleye girdi. 2017 itibariyle 500 milyon dolar + KDV girmesi konusunda anlaşıldı. Aziz Yıldırım’ın karşı çıkmasına rağmen dolar kuru sabitlendi. Geçen sezon ve bu sezon ise beIn Sports tek taraflı indirimlere gitti.

Son olarak ihaleden çekilen Türk Telekom, D-Smart ve Vodafone henüz bir hamle yapmadı. Turkcell ise yine C paketine yani mobil pakete talip.

Saran Grup, Tivibu, Turkcell, Acun Medya yabancı firmalar bazı teklifler getiriyor. Ancak rakam 2010’daki 321 milyon Dolar’ı bulmuş değil.

Son dönemde konuyla ilgili sürpriz bir dedikodu var

Maç yayınını TRT, bazı devlet kurumlarıyla beraber alacak. Şifreli bir dijital yayın platformu oluşturacak. Her hafta bazı maçları şifresiz yayınlayıp, futbolun bilinirliğini eski hale getirecek. Ayrıca Yurt dışı yayın hakları güçlü tutulacak.

(Fotospor)