TFF, en yüksek ikinci teklifi veren Saran Group ve iki pakete en yüksek öneride bulunan TRT'yi görüşmeye çağırdı. Bu iki firma, 1 hafta içinde en yüksek öneride bulundukları paketler için imzayı atarsa yeni yayıncı ya da yayıncılar olacak ama en önemlisi Süper Lig TV projesi.

MAÇLAR NASIL İZLENECEK?

Süper Lig TV'deki maçlar tek bir platformdan değil ücretini ödeyen tüm platformlarda naklen yayınlanacak. Böylece tek bir cihazdan değil, dekoderi olan tüm platformlarda (D Smart, Tivibu, Digiturk) ve internet tabanlı yayın yapan, yani Over the top (OTT) denilen, medyayı bağımsız bir ürün olarak doğrudan internet üzerinden görüntüleyenlere dağıtan video içerik sağlayıcılarında da (Netflix, EXXEN, BluTV,GAIN vs.) maçlar yayınlanacak.

KULÜPLERİN GELİRİ YÜKSELECEK

TV'den maçları izleyen futbolsever sayısının artması kulüplerin gelirlerini de arttıracak. Saran Grubu, Süper Lig TV için 120 Milyon Dolar'ı garanti ücreti teminat altına alıyor. Kulüplerin de taşın altına elini koyması, satış-pazarlama için taraftarını yönlendirmesi, el birliğiyle ligin değerini artırmak için çalışması gerekiyor. İzlenebilirliği yüksek kalitede bir lig sunulursa toplam gelir yıllık 200 milyon Dolara yükselebilir. Bununla birlikte tüm platformlarda geniş reklam skalası olacak, reklam geliri artacak ve gelir paylaşımı modeli olarak; büyük pay kulüplerin, küçük pay yayıncıların olacak şekilde bölünecek. Kulüplerin şampiyonluk sayıları, o sezon topladıkları puanlara göre takımlara para aktarılmış olacak.

(Sporx)