Fenerbahçe’de herkesin üzerine titrediği Kim Min-jae, Dünya Kupası grup elemelerinde oynanacak Suriye maçı için Seul’e gitti. Kim, İstanbul’da yaşayan bazı Suriyelilerden tehditler aldı. 2 gün sonra oynanacak Kore-Suriye maçında kötü oynaması, forvetlerine gol izni vermesi istendi. Fenerbahçeli bazı sosyal medya hesapları da bu haberleri doğruladı.

KİM MİN-JAE'NİN FUTBOL KARİYERİ

Min-jae Kim, 15 Kasım 1996'da Güney Kore'nin Tongyeong şehrinde dünyaya geldi.

 Futbol hayatına Suwon'da başlayan Min-jae Kim, 2016'da Yonsei'ye transfer oldu. Kariyerinde ilk çıkışını Jeonbuk Hyundai Motors takımıyla yapan Min Jae-Kim 2 sezonda 60 maça çıktı. Kim, bu performasından sonra Milli Takıma seçilmeyi başardı. 

2019 Ocak transfer döneminde 5.25 milyon Euro bonservis bedeliyle Çin Ligi ekiplerden BJ Guon'a transfer oldu. Çin'de toplamda 59 maça çıkan 24 yaşındaki oyuncu birçok Avrupa ekibinin de radarına girdi.

Tottenham'da görev yaptığı sürede Jose Mourinho'nun Kim Jae Min'i takımda görmek istediği fakat o dönem Beijing Guoan'ın satmak istemediği 1.90 boyundaki Min-jae Kim, 2020 yılında Juventus scout ekibinin de dikkatini çekmişti.

SURİYE'NİN HEDEFİ DÜNYA KUPASI

Bu arada tarihinin en iyi kadrolarından birisini kuran Suriye Milli Takımı’nın hedefi tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katılmak. 6 takımın yer aldığı grupta Suriye ilk iki takım içine girerek Dünya Kupasına gitmek istiyor. Grubun favorileri ise Kore ile İran. Suriye ilk iki maçında İran’a 1-0 yenildi. BAE ile 1-1 berabere kaldı.

(NTV)