Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Claudio Taffarel, GSTV'ye yaptığı özel açıklamada, "Futbolculuk kariyerimde buradan iyi ayrılmamıştım. Geri dönmeyeceğimi düşünmüştüm. Bugün de antrenör olarak ayrılıyorum. Bu kez başka duygularla ayrılıyorum. Öyle güzel duygularla ayrılıyorum ki geri döneceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray özel bir camia"

Kendisinin ve şimdiki kalecilerin başarı sebebini açıklayan Taffarel, "Galatasaray çok özel bir camia. Buranın inanılmaz güzel bir ortamı var. Bunu kaleci olarak da antrenör olarak da gördüm. Galatasaray; birlik-beraberlik olduğu sürece daha iyi yerlere gelecektir. Benim ve şimdiki kalecilerin başarı sebebi bizler değiliz; Galatasaray camiası ve camianın bize sundukları" diye konuştu.

"Teknik adamlığı sevdim"

Teknik adamlığı sevdiğini söyleyen başarılı eldiven, "Brezilya'da iken Fatih Terim beni aramış ve eşim Andrea 'Git bakalım bir dene, bakalım beğenecek misin?' demişti. Kesinlikle bunun 5 yıl süreceğini düşünmemiştim. Hagi dönemi kısa bir süre kaleci antrenörlüğü yapmıştım ama o dönemde bu görevi sevmemiştim. Zor anlarda teknik adam olarak sahaya çıktım. Kaleci antrenörüyüm ama ihtiyaç olduğunda sorumluluk almak gerekir. Dürüst olmak gerekirse teknik adamlığı da sevdiğimi söyleyebilirim" dedi.

"Muslera, çalışmayı seven bir kaleci"

Genel anlamda takım kalecilerinden memnun olduğunu belirten Claudio, "Takımın kalecilerinden çok memnunum. Muslera, çalışmayı seven bir kaleci. Takımın ve taraftarın sevdiği bir isim. Cenk aramıza sonradan katıldı ama potansiyeli çok yüksek. İyi bir kaleci, Galatasaray'a verecek çok şeyi var. Eray ise benimle başladı ve hep üzerine koydu. İyi kaleci, oynaması gerekiyor. Çok temiz bir kalbi var. İsmail'in potansiyeli var. Başka takımda oynayıp tecrübe kazanacaktır. Alperen de geçen sezon kazandığı tecrübelere yenilerini ekleyecektir" ifadelerini kullandı.

"Tek sebep, bir baba ve eş olarak ailemin yanında olabilmek"

Ailesini çok sık göremediğini belirten ve ayrılmasının tek sebebinin onlarla beraber olduğunu ifade eden Taffarel, "Geçen sezon hem Galatasaray hem Brezilya Milli Takımı'nda görev alıyordum. Brezilya Milli Takımı için ülkeme döneceğimi düşünmeyin. 'Baba' sıfatıyla çocuklarımın yanında olabilmek için ve eşimin yanında olabilmek için gidiyorum. Yılda 2-3 kez gitmek ile sürekli onların yanında olmak aynı şeyler değil. Tek sebep, bir baba ve eş olarak ailemin yanında olabilmek" dedi.

"O an için en iyi çözüm Riekerink'ti"

Sezona Riekerink'le başlamanın doğru olduğuna inanan Taffarel, "Riekerink sıkıntılı bir dönemde geldi ve o an için en iyi çözüm oydu. 2-3 ay sürede bile yapılması gerekeni yaptı. Bir kupa kazandı. Bence sezona onunla başlamak doğru bir karar. İyi bir teknik direktör, futbolcularla diyaloğu çok iyi ve çalışkanlığını idmanlara yansıtan bir hoca. Ben bu sezon başarılı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Umarım tekrar yollarımız kesişir"

Taraftarın kendisini sevdiğini belirten Taffarel, "Taraftarın beni çok sevdiğini biliyorum. Gösterilen sevgiyi hiçbir zaman unutmayacağım. Benim içimdeki Galatasaray ve taraftar sevgisi onların bana duyduğu sevginin iki katı belki. Bunu kalbimde sonsuza kadar saklayacağım. Umarım tekrar yollarımız kesişir" açıklamasını yaptı...