TFF'nin organize ettiği "ALS Hastalarına Destek" kampanyasının tanıtım gününe katılan Brezilya Milli Takımı ve Galatasaray'ın Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel organizasyon sonunda Galatasaray ve A Milli Takımın Brezilya ile yapacağı hazırlık karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Claudio Taffarel yaptığı açıklamalarda Galatasaray'ın son haftalarda özellikle Şampiyonlar Ligi'nde geçirdiği kötü durumun farkında olduklarını belirtti. Brezilyalı antrenör, "Galatasaray'da öyle yıkılmış, bitmiş bir durum yok. Biz ve futbolcular durumun farkındayız. Herkes işinin bilincinde. O kadar da kötü bir durum yok. Bunun üstesinden geleceğiz." dedi.
 
Zaman zaman takımların kötü durumlar geçirdiğini söyleyen Taffarel, "Takım kötü oynayınca eleştirilerin gelmesi normal. Bize düşen takımı düzeltmek için gayret etmemiz ve çok çalışmamız. Önemli olan taraftarlarımızın eve mutlu dönmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.
 
"BREZİLYA'DA TÜRKİYE PROPAGANDASI YAPIYORUM"
Çarşamba günü oynanacak olan Türkiye-Brezilya hazırlık maçı hakkında da konuşan Brezilya Milli Takımı'nın kaleci antrenörü Taffarel, "Türkiye ile Brezilya'nın karşılaşacak olması beni mutlu ediyor. Dünya Kupası'ndan sonra birçok yerde maçlar oynadık. Türkiye ile burada maç oynamak benim açımdan duygusal olacak." şeklinde konuştu.

Brezilya teknik heyet ve futbolcularına İstanbul'un ve Türkiye'deki ortamın güzelliğini aktardığını ifade eden Brezilyalı antrenör, sözlerini şu şekilde devam etti: "Orada Türkiye'nin propagandasını yaptım. Onlar da bunu hissedecektir. 58 yıl sonra yapılan bu hazırlık maçında beklentiler yüksek olacaktır. Bu maç öncesinde iki tarafta sıkıntılı süreç yaşıyor. Bizler de Dünya Kupası'nda kötü bir imaj çizdik. Bu imajımızı düzeltmek istiyoruz. Sonuçtan ziyade iyi maç olmasını diliyorum"
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile sıkıntılar yaşayan futbolcuları Melo'nun Türkiye-Brezilya maçına gelip gelmeyeceği sorusuna ise Taffarel, "Onun maça davet edildiğini biliyorum. Melo hatta Brezilya Milli Takım kampınada gelmek istiyor. Tabii ki herkes kampa katılmayı ister. Milli Takım kampını ziyaret edip maça gelecektir." dedi.