Galatasaray'ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel,  sarı-kırmızılı takımı evi gibi gördüğünü belirterek, "Burada (Fatih) Terim'den  sonra çalışmak zor" dedi. 

Futbolculuk döneminde Galatasaray'ın önemli başarılarının altında  imzası olan, sarı-kırmızılıların kaleci antrenörü Taffarel, İtalyan spor gazetesi  La Gazzetta dello Sport'a konuştu. Futbolculuk döneminin Galatasaray'ı ile  şimdiki Galatasaray'ı karşılaştırması istenen Claudio Taffarel, "Ben burada bir  kez UEFA Kupası'nı kazandım. Sadece bu değil. Burayı evim gibi düşünüyorum"  ifadesini kullandı. 

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'in, kendisine "Benim  kaleci antrenörüm olacaksın" dediğinde, daha önce bu işi yapmadığına dikkati  çeken Taffarel, "Terim, buna karşın bana güvendi" diye konuştu. 

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Cesare Prandelli'nin, Türkiye'ye  gelmeden önce "takıma yardımcı olmayan, şakalaşan oyuncular" konusunda  bilgilendirildiğini ifade eden Taffarel, "Prandelli şimdi gayet iyi gidiyor"  değerlendirmesini yaptı. 

Prandelli'nin daha çok taktik-organizasyona ağırlık veren bir teknik  direktör olduğunu ifade eden Taffarel, "İtalyanların çok kesin çizgileri var.  (Roberto) Mancini de böyleydi. Burada Terim'den sonra çalışmak zor. İlk maçı  kaybedince görevden alınma konuşuluyor" diye devam etti. 

Uzun yıllar kariyerini sürdürdüğü İtalya'nın, Türkiye'den nasıl  göründüğüyle ilgili bir soruya da Brezilyalı eski kaleci, "Futbol da ekonomi ve  siyaset gibi iyi gitmiyor. Bu durum beni üzüyor. Parma ile bir nostaljim var. O  dönem iyi futbol vardı" yanıtını verdi. 

Taffarel, Brezilya Milli Takımı'nın başına eski takım arkadaşı  Dunga'nın yeniden getirilmesine ilişkin ise "O, iyi iş yaptı. Sadece 2010 Dünya  Kupası'nda Hollanda maçında hata yaptı. Ciddidir ve çalışır. Bu yıl Dünya  Kupası'nda disiplin eksikti. Almanya maçında kimse defans yapmadı" ifadelerini kullandı.