Galatasaray’ın efsane kalecilerinden ve şu anda kaleci antrenörü görevini sürdüren Taffarel, GSTV’ye gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

“Fenerbahçe maçları camialar için önemli maçlardır. Galibiyet de önemlidir. Liderle puan farkımız vardı hem bu farkı azaltmak hem de kötü günler geçiren takımımıza moral vermesi açısından iyi bir maç oldu. Şampiyonluk zor gözüküyor ama bu maçtan çıkan bir sonuç da hedefimizi sonuna kadar kovalayacağımız oldu.”

“MORALİMİZ YÜKSEK”

“Soğuk bir kış ardından ilkbahar geldi Fenerbahçe galibiyetinin verdiği bir moral de var. Bu gğüzel havada moralli bir ortamda maçlarımıza hazırlanıyoruz. Bakıldığı zaman derbi karnesi iyi olan bir Galatasaray vardı. Sadece dışarda Fenerbahçe’ye yenildik. Bizden alt sıradaki takımlara karşı puanlar kaybettik. Belki gereken önemi vermedik ama artık geride kaldı. Önümüzde 6 hafta var. Bu 6 haftadan da maksimum puanı alıp duruma bakacağız. Şampiyon olmamız zor ama olursak büyük bir olay olur. Biz maçlarımızı kazanmak için oynayacağız.

“SİVAS İYİ TAKIM”

“Sivas zor bir deplasman, çok oyuncuyla hücum eden bir takım. Kaliteli oyuncuları var. Zor bir maç bizi bekliyor. Hava şartları düzeldiği için işimiz daha kolay. Hata lüksümüz artık kalmadı. Biz bununn bilincindeyiz. Sivas’a giden her futbolcumuz bunun bilincinde. Sivas’a gidin bu zorlu maçtan galip ayrılmak istiyoruz.”